Försäljningen av norrbaggarnas senaste mmo-spel långt under det förväntade.

#Funcom ger i dag en första lägesrapport för #The Secret World, mmo-liret som släpptes i början av juli och där de som var med från premiären nu börjat betala prenumerationsavgiften efter 30 dagars gratisspelande. Och det är dyster läsning om du investerat i det norska företaget – aktien har sjunkit som en sten sedan releasen. Kursen har sedan början av juli sjunkit från drygt 17 norska kronor till i trakterna av 4 kronor i dag.

I dagens rapport gör Funcom klart att man inte tror sig nå något av de två mål man satt upp för spelets tolv första månader. Det första var att spelet skulle sälja 30 procent bättre än #Age of Conan (omkring 1,3 miljoner kopior) och ha sisådär 500 000 prenumeranter. Mål två, som kallas Conan-scenariot, har siffror någorlunda i närheten av Age of Conan som måttstock, närmare bestämt 1 miljon sålda spel och en stabil prenumerationsstock på 280 000 spelare. Men det tror Funcom alltså redan nu att man missar, och man har tagit fram ett nytt scenario där siffrorna stannar på mindre än hälften av Conan-scenariot.

[video=11912]

Lanseringstrailern för The Secret World.

En bidragande orsak till de missade målen är att spelet fått förhållandevis låg "Metascore", alltså snittbetyg på samlingsajten Metacritic. I nuläget ligger snittet på 72/100, baserat på 42 recensioner. För ett nytt namn som The Secret World kan så låga siffror inverka negativt på försäljningen.

Men det finns trots allt ett par positiva inslag i sorgebeskeden. Kostnaden för att hålla The Secret World igång är avsevärt lägre än för Age of Conan, och spelarna tycks mer nöjda med spelet än snittrecensionen – metabetyget från läsarna är i nuläget höga 8,4. För att styra The Secret World mot en mindre dyster framtid kommer spelet framöver släppas på Steam.

Tack till Hamstern för detta #nyhetstips!
Det är absolut värt varenda öre. Det är ett lysande spel med massor av innovation på alla plan.. Ni gratislirare, ni som säger att ni inte lirar ett spel om det inte är FTP eller BTP.. Titta på de existerande spelen som skapats som FTP spel o ta och jäm... 31/08 Spelet finns på steam? Avvakta 1-2mån för köpläge i aktien den som orkar ligga lång 2-4år. 13/08 och om singleplayer hade varit mer focuserat så hade dlc utbudet luktat elefant. troll ? 13/08 Det var givetvis det jag syftade på. B2P ska det vara. 12/08 Enda MMOs jag ens bryr mig om att prova nuförtiden är F2P titlar. Dom man måste betala för verkar ändå mest bara vara för hardcore raiders. Fast med det sagt så ska det mycket till även för en F2P titel att locka. 12/08 Det är ett MMO och spelas till stor del som ett sådant, men investigation questen är nått fräscht i MMO genren och påminner en del om point & and click spelens problemlösning made MMO, dessa har fått spelare att tolka och lösa bland annat morse, binära... 12/08 kingsmouth var kul sen var det samma skit hela vägen till slutet, snålt endgame content och Pvpn var ju rena skämtet! 11/08 Det är precis det här som är poängen med att ha faktiska siffror att gå på innan man slänger ur sig bergsäkra uttalanden. Tänker på alla kommentarer i denna tråd (http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20120728/the-secret-world-firas-med-gratishelg) där viss... 11/08 Men herregud människa, ser du vad du skriver? "Spel för intelligenta" Nej, det är det bannemig inte. Klicka på fienden. Klicka på förmåga. Rinse and repeat. I R TEH SMRT~ 11/08 Jag började spela TSW förra helgen och har bara kommit igenom ca 1/3 av spelet. Så jag kan inte säga något om endgame eller pvp. Men det jag har spelat tycker jag är bättre än något MMO som jag någonsin har spelat. Däremot passar det nog inte för alla.... 11/08
Skicka en rättelse