De levande döda ynglar av sig. Efter Kirkmans serie och tv-serien har #Telltale påbörjat ett episodepos, #Activision siktar på en zombie-shooter. Nästa ”zombie-grej” heter The Walking Dead Social Game till Facebook. Idag går det in i sin öppna betafas.

– Spelet börjar som en prequel. Så faktum är att det startar innan Rick vaknar upp ur koman. Du är med Shane och Lori på väg till Atlanta. Spelet är indelat i kapitel och det första är i det här prequel-stadiet. Och ungefär månadsvis kommer vi släppa ett nytt kapitel, berättar Stephen Griffin, vd för utvecklaren #Eyes Wide Games.

De efterföljande kapitlen kommer var och en representera en säsong av tv-serien och det fjärde kommer mer eller mindre synkroniseras med premiären av den tredje säsongen. Spelet kommer till viss stor del utspela sig mellan episoder men vi kommer också få spela de viktigaste skeendena – och såklart träffa karaktärerna från AMC:s serie.

Spelet innehåller både strategi och hysteriska zombie-attacker. Du kan spela det tillsammans med andra och även se dina Facebook-vänner dyka upp i äventyret som levande döda (”Mamma, är det du?”).