Även David Crane ansluter sig till den stora skaran spelutvecklare som använder sig av Kickstarter. Han vill ha 900 000 dollar för att utveckla en andlig uppföljare till Pitfall.

David Crane, skaparen av det klassiska "Pitfall!" som är ett av de bäst säljande spelen till Atari med sina 4 miljoner exemplar, söker nu pengar från frivilliga via Kickstarter. Med 900 000 amerikanska dollar ska han göra en andlig uppföljare till den första äventyrs-plattformaren. Kärnan bakom projektet beskrivs så här:

– Evolutionen av teknologi, plattformar och sinnrikheten bland spelare skapar en lockande fråga: Vad skulle ett David Crane djungel-äventyr se ut om det gjordes idag?

I år är det 30 år sedan Pitfall! släpptes. Är du ålderstigen nog för att känna nostalgi inför det gamla liret?

http://www.kickstarter.com/projects/jungleventure/david-cranes-jungle-adventure-0/widget/video.html

Tack till Parzec för detta #nyhetstips!
Vi kan börja med att inte ge mig åsikter som du tror jag har. Har spelat sedan 1984 så har viss erfarenhet och visst fattar jag hur de stora valarna styr utvecklingen. Men det har blivit för mycket av att ge ut ett gammalt spel igen det tycker jag inte... 13/08 Haha ja vi får väll se hur det här går :). "we know you want it... BUT if you want it give us your money first then we make the game muhaha O_O!!" :(. 13/08 Där håller jag helt med - men 900.000 för ett spel som pitfall låter rejält dyrt i mina öron - jag har iofs gett $250 till Wastelands som hade även den 900.000 som mål, men pitfall är mer som vilket plattformsspel som helst. Hade han gett lite mer hints... 13/08 Ja det stämmer och Brian Fargo står bakom Interplay Entertainment (numera Atari) så vem som skapade en utvecklare/utgivare är ganska ointressant eftersom det inte finns något som säger att dessa idag får inkomster från spelen dessa företag säljer. Dock... 13/08 Jag ser hela bilden och jag vet vad ni menar att företag uttnyttjar detta för att betala för att få ut spelet själv, men vad du inte tänker på är att stora företag som har pengar som blir styrda av dom som betalar inte längre kan styra dom kan säga typ... 13/08 En annan åsikt är en sak, att trolla massa skit är en annan. Gör om, gör rätt. 13/08 Aha tyckte dom sa Co-founder of Activision 13/08 Nice 13/08 Nej det visste jag inte. Tänker på ett SNES spelet. Lite google och jag ser att det fanns en rad spel i serien tidigare.. där av 30 år sedan nu, när jag tänker efter. Det kom nämligen en version till SNES som hette Pitfall: The Mayan Adventure -94. Sen... 13/08 Ja, för om man är "rik" så behöver man ta hjälp av crowd funding genom kickstarter. Eller så är det otroligt bra sätt för att ta reda på om din spelidé är värt att lägga ner två år av din tid och energi på och samtidigt få hjälp att finansiera spelet... 13/08
Skicka en rättelse