Black Friday kan bli den dag då nästa generations konsoler föds.

Wii U lär få premiär innan året är slut, men #Nintendo har ännu inte gått ut med releasedatumet. Rykten bubblar således, och ett av de senaste menar att next gen-konsolen gör USA-debut i slutet av november.

Antagandet görs av sajten Gonintendo, som hänvisar till en Gamestop-anställd i New Jersey. I allra högsta grad obekräftade uppgifter, således, men det som talar för att ryktet kan stämma är att releasedatumet är satt till Black Friday, dagen efter USA-högtiden Thanksgiving och en av årets största shoppingdagar over there. Och det låter ju som en ganska vettig dag att ställa upp en ny konsol på butikshyllorna.

Det ryktas även att Nintendo kommer släppa förhandsbokningar för konsolen denna vecka. Men, noterbart är att Nintendo inte medverkar på Gamescom-mässan i Köln som börjar med presskonferenser i morgon. Vi berättar mer om Wii U så fort vi hör något.

Det var så jag menade. Den kommer säkert sälja, men hur blir det med spelutbudet. Det kommer såklart komma en massa nintendo-exklusivt som lockar men vad jag har läst så verkar det bli en del portningar från redan populära spel. Det tycker jag känns lit... 14/08 Visst men hur mycket kostar en extra kontroll ? Kommer säkert ligga runt 1000 kr vid släpp =/ 13/08 Crysis 3 kan jag nog spela på min gamla porrdator på högsta grafiken. 2an var ju inte direkt någon krävande historia. 13/08 Blir ett köp dag 1, enbart för ZombieU. Nintendos egna serier bryr jag mig inte om. 13/08 Ska jag vara helt ärlig så har jag inte ägt ett Nintendo sedan Gamecube och enda anledningen till att jag fortfarande äger ett Xbox är Halo 4. Har haft Xbox sedan 2006 och det börjar fan bli dags att gå tillbaks till Nintendo nu, haha. Visserligen är... 13/08 Beroende på pris så blir det nog ett köp. Det finns stor potential i Wii U, och nu när Nintendo äntligen har tagit ett stort steg mot hardcore och tredjepartstillverkare så ser jag in ingen anledning till varför man inte skulle köpa Wii U. Nintendo har... 13/08 Samma gamla spel ;) ? Förstår inte varför nintendo spelare inte vill ha nya spel serier. Själv tröttnade jag på samma visa med mario,Zelda osv vilket är därför jag kör med ps3/xbox360. 13/08 Blir nog ett självklart köp men inte direkt eftersom spelen man vill ha kommer dröja ett tag. Zelda/Mario/Super Smash Bros. 4 och Metroid är anledningarna till att man köper en nintendo konsol igen. 13/08 Priset är inte klart än, butikerna gör uppskattningar och sätter ut konsolen för att försöka binda till sig kunder genom förhandsbokningar. 13/08 Att dom gör det likadant är väl för att det funkade bra med wii. Har för mig att dom tjänad snormycket pengar på det då och hoppas väl på att göra det igen. Vetefan om det kommer bli lika lyckat igen dock, kommer världens mammor köpa en till dyr leksak... 13/08
Skicka en rättelse