Efter damfotbollens lyckade OS höjs rösterna för att även kvinnor bör representeras i Fifa-serien – men seriens producent David Rutter har inga sådana planer.

Under OS drog damfotbollen storpublik och en namninsamling för att få in kvinnliga fotbollsspelare i Fifa-serien har skapats i kölvattnet. Men Fifa-chefen David Rutter säger att #EA Sports inte har några planer på att även kvinnor ska börja representeras.

– Vi får bokstavligen tusentals på tusentals med förslag från våra fans på nya features, och vi måste värdera dessa förslag – till exempel inkluderandet av kvinnliga spelare i spelet – mot våra resurser, prioriteringar och allmän fan feedback. För närvarande har vi inga planer på att inkludera kvinnliga spelare i vårt spel, säger David Rutter.

Jämställdhetsdebatten har varit på tapeten på sistone, särskilt då en hel del arga åsikter blossade upp över det så kallade "flickvänsläget" i Borderlands 2.

Okej, ditt svar made no sense överhuvudtaget så jag vet inte vad jag ska svara. "Överdrivet från verkliga livet"? http://www.samhall.se/Om-Samhall/Jobba-pa-Samhall/ är länken för dig! Hoppades du hade kul när du bumpade den här redan arkiverade debatten... 18/08 Märker att du inte svarar. Kan altså dra den slutsatsen att du är överdrivet från verkliga livet =P 18/08 Haha herrejösses, försök att gå ut ur din lilla bubbla. Du verkar ha spenderat den mesta av din tid framför datorn. Gå nu ut, kolla på tjejer i parken och få en fin solbränna :) Men visst vi kan fortsätta med sandlådenivån. 17/08 Jag hoppas du får ett rikt liv på Samhall. 17/08 Eftersom tjejer är sämre i sport, så är det givet att inte intresserar sig i samma utsträckning som killar. Vem minns inte gymnastiklektionerna i skolan? 17/08 @SchnitzlFritzl Visst är det så, det var lite det som jag avsåg i mitt inlägg också. Fast jag skrev inte den bakomliggande orsaken till att "färre kvinnor som gillar fotboll" som jag skrev. Frågan är bara vilken ände man skall börja i. 15/08 Det finns många, många avhandlingar på detta ämne och jag rekommenderar alla att leta upp dessa och läsa dem. Man behöver inte gilla det som skrivs men det kan vara bra att läsa åsikter man ogillar för att få en större helhetsbild. T.ex. ogillar jag sta... 15/08 Jag tror EA tänker mer i banorna, om tjejer gillar fotboll köper de nog FIFA spelet oavsett om det innehåller tjejer eller inte. Jag tror inte de går på en känsla i magen när de tar dessa beslut. Jag vet att de har fokusgrupper och statistik på hur mång... 15/08 Ja men om EA och du inte tror de kommer tjäna på det så är jag av en annan åsikt. Jag tror man underskattar potentialen att sälja spel till tjejer. Tricket är att oxå skapa någon som inte finns och skapa ett behov. Det är det som är ett av de största... 15/08 Jag har svårt att se någon annan anledning än att de helt enkelt är färre kvinnor som gillar fotboll än vad det finns män som gillar fotboll, vilket resulterar i både färre kvinnliga spelare och färre kvinnliga supporters. Exakt vad det beror på vet jag... 15/08
Skicka en rättelse