Ico-teamet fick göra om en del av sitt arbete. Nu ryktas det att spelet kommer till Playstation 4.

Ännu en spelmässa utan #The Last Guardian passerar. Men i en intervju med Eurogamer berättar #Sony-chefen, Shuhei Yoshida, att spelet i högsta grad lever.

– Teamet jobbar fortfarande hårt på det. Det finns vissa tekniska bitar de har jobbat med. Och detta är den period när spelet, för de som ser det utifrån, inte verkar göra så många framsteg. Men internt är det mycket jobb som läggs ner på spelet.

The Last Guardian visades inte heller på senaste Tokyo Game Show eller sommarens E3. Vad händer?

– Det var spelbart. Vid ett tillfälle trodde vi att vi visste hur lång produktionstid vi hade kvar. Det var då vi började prata om när lanseringen skulle äga rum. Men det visade sig att de tekniska problemen var mycket svårare att lösa. Så teamet fick gå tillbaka och göra om en del av sitt tidigare arbete.

Det har ryktas om att spelet istället ska släppas på Playstation 4. Något som Yoshida dementerar.

– Spelet utvecklas till Playstation 3.

Det kom fortfarande nya spel till PS2 även fast PS3:an hade lanserats, så jag ser det inte som något konstigt att det kommer flera spel även om den ska "fasas-ut". Många av de sista spelen till en platform är de som är snyggast och coolast eftersom utve... 16/08 Du kan ju få rätt såklart. Det är inte det. Jag är så trött på att så fort ett spel drar iväg på tiden att göra så börjar folk slå på stora negativa spekulationstrumman direkt. Det är som ett brev på posten varenda gång. Vad kommer hända om det blir ett... 16/08 Det var RTS det var tänkt att vara från början, sen blev det 3rd-person, och till slut FPS Bara för att dom säger en sak så betyder det inte att det stämmer. Hittills har ingen riktigt gått ut med att dom utvecklar något till PS4, dom skulle bombarderas... 16/08 När dom får frågan och svarar att det utvecklas till PS3, inte PS4, skulle inte du skaka på huvudet som utvecklare när folk fortsätter spekulera i att det ska släppas till PS4? 16/08 Nja, det blev inte ett RTS förens de hamnade hos Microsoft. Från början var det ett 3rd-person shooter på lite större nivå, det var nog mer som Battlezone än som något vanligt RTS. Last Guardian kommer till PS3, det har ju utvecklarna sagt. 16/08 Spelmässigt såg det bra ut men grafikmässigt såg det bättre ut på Xbox. Sen tror jag inte att första versionen av Halo hade slagit igenom på samma sätt då det från början var ett RTS-spel, en betydligt mindre genre än FPS. Men nu var det inte det som... 15/08 Halo såg ju skitballt ut när det skulle komma till PC och Mac, stora slagfält och massa multiplayer, slumpade uppdrag och ett enda stort krig mot covenant... Sedan kom Microsoft och begränsade hela skiten... 15/08 körv 15/08 Äh, fuck it all to hell och släpp skiten på atari 2600 ist 15/08 Och vad skulle vara fel med en "HD-remake"? Och vad vet du om vilka tillgångar dom sitter på? Idag gör man oftast material som texturer, modeller m.m. betydligt mer avancerat och skalar sedan ner för att anpassas till rätt hårdvara. Sen ska du inte förv... 15/08
Skicka en rättelse