Den kreativa hjärnan bakom Assassin's Creed III tycker att speljournalister är rasistiska eftersom de är snällare mot japanska spel än de västerländska titlarna.

I ett hårt utspel på sajten CVG säger Alex Hutchinson, creative director för #Assassin's Creed III, att det är orättvist att japanska spel behandlas mindre kritiskt än sina västerländska motsvarigheter.

– Jag tror att det finns en subtil rasism i branschen, särskilt vad gäller journalisterna, där japanska utvecklare kommer undan med vad som helst. Jag tycker det är nedlåtande att göra så här.

Han utvecklar sitt resonemang med att ta upp berättandet. Japanska spel, påstår han, släpps med historier som är rena rappakaljan – och journalisterna hyllar dem för sin briljans.

– Sedan släpps #Gears of War och bjuder uppenbarligen på det värsta narrativet i ett spel någonsin. Men jag väljer Gears of War framför #Bayonetta vilken dag som helst.

Tycker du att spelkritiker är för snälla mot japanska titlar – och tror du att det har att göra med rasism?

Ordet kulturrasism används ju även. Det kanske hade passat in. 20/08 Ta era uttalanden om rasism and shove it up your ass!!!! Blir så förbannad, så fort någon blir illa behandlad så spelar man ut rasismkorten, så jävla löjligt. Väx upp, life is shit, deal with it! 20/08 Inte rasism, det är det verkligen inte. Däremot finns det en stor mängd människor (speciellt många speljournalister)som ser japanska spel lite grann som konstvärldens motsvarighet på "modern art" (t.ex konst gjort av skräp eller tavlor som ser ut som... 19/08 'Rasism' är det på sätt och vis, men ordet är ändå för starkt laddat. Det Hutchinson menar är att p.g.a. att de är japanska så sätts inte samma standard. Jag kan själv tycka att även om Japanerna har en viss särart i sitt spelskapande så finns det en... 19/08 Hmm, "Japanska" spel och "komplext" i samma text, nu har jag sett allt. Japanska (om vi ska generalisera här, finns ju utstickare både i öst och väst) spel är väl kända för att de har samma djup som en fingerborg och tenderar att vara extremt repetitiva... 19/08 Rasism är ett lustigt begrepp att använda i detta sammanhang, inga raser är ju direkt inblandade här :P kulturdiskriminering möjligtvis... haha, kolla, jag uppfann ett nytt ord 19/08 Rasism vet jag inte men nog fan kommer österländska spel undan i större grad med pissiga historier. 18/08 Det var ju ett moget och oerhört roligt svar. Absolut behöver man inte fokusera på att räkna stats och polygoner, men man kan ju försöka hålla sig inom ämnet (gaming, ifall ni glömt) och inte bedriva patetiskt pissjournalistik alá aftonhoran med topics... 18/08 Attans. Nu kommer jag inte kunna sova. 18/08 Tröttsamt patetiskt uttryck. 18/08
Skicka en rättelse