Med hjälp av Source Filmmaker kan du vara med i Saxxy Awards 2012 och skapa kortfilmer, och vinna lite priser.

I slutet av juni tillkännagav #Valve sin öppna filmskaparsatsning Source Filmmaker som innebär att alla ges tillgång till samma resurser som utvecklargänget till att skapa läckra animerade filmer. Nu har Valve röjt att Saxxy Awards 2012 går av stapeln i mitten av november, där folk kan tävla om att skapa just animerade kortfilmer med filmverktyget varefter de kan vinna priser i fem kategorier. Dessa är bästa action, bästa drama, bästa komedi, bästa originalverk (allt innehåll måste vara skapat av filmskaparen) och bästa överlag.

Alla vinnare får in game-prylar i #Team Fortress 2, och den som vinner bästa överlag-priset kommer få se sin film presenterad under Video Game Awards (VGA) som går av stapeln i december. Än läckrare är att Valve flyger den gruppen till sitt högkvarter för att erfara en genomgång av Valves egna Source Filmmaker-team.

Klippen måste vara kortare än fem minuter, minst 720p i upplösning, uppladdade via Source Filmmaker till YouTube och Steam Community samt att de måste skickas in mellan 1 - 15 november. Själva omröstningen startar den 16:e november.

Har du fått mersmak för Source Filmmaker? Kanske har du nåt alster du vill visa för oss andra?

Skicka en rättelse