"Vi vill gå tillbaka till rötterna", hävdar Bioware Victory i ett spel som flirtar med e-sportsspelarna och erbjuder betal-dlc.

#Command & Conquer kommer inte att innehålla någon singleplayer-kampanj vid releasen. Istället kommer spelets kärna bestå av co-op och fajter mot andra andra spelare i skirmish-strider. En solokampanj kan möjligen komma senare men det är inte något som #Bioware Victory lägger krut på just nu.

Kritiken var inte nådig när vi i förra veckan avslöjade att Command & Conquer: Generals 2 blir en del av ett free-to-play-spel. "Jag gissar att det blir ett pay 2 win", skrev en läsare.

Van Caneghem, boss på Bioware Victory, tror dock att hans team är något bra på spåren. För brittiska PC Gamer berättar han:

– Studion vill verkligen gå tillbaka till rötterna av det som gjorde Command & Conquer så fantastiskt.

Spelet kommer låta oss skörda mineraler, bygga vräkiga baser och anfalla vår fiende med "en ziljon" enheter. Titeln kommer sedan expanderas med Tiberium- och Red Alert-universumen. Men vi börjar med Generals. Väl värt att nämna är också att somliga dlc-paket kommer kosta att ladda ner, medan somliga är gratis.

E-sport ska också bli en del av spelet, men hur denna kommer se ut är oklart. Caneghem säger att allt som du förväntar dig av ett e-sportsspel finns med i planerna.

''Tiberium Twilight blir det Sista C&C spelet'' YEAH RIGHT... Dom vill gräva ner spelet ännu djupare i avgrunden. GIVE US SINGELPLAYER FFS. 21/09 Det ligger nog en hel del i det. Om x antal år om allt blir F2P så kommer en större skara inte ha upplevt något annat och då ser man inget fel i det längre. 23/08 " Du får ett spel gratis" nej det får jag verkligen inte ... såvida jag inte köper till saker så jag kommer framåt i handlingen. Ser ni verkligen inte skit kvalitet i F2P spelen eller tror ni att spel alltid varit så här fattigt gjorda. Ne släpp brallor... 22/08 Det står utvecklarna fritt att släppa vilka spel de vill. Det vi klagar på är att dessa F2P-titlar görs istället för de spel vi faktiskt vill spela. Kvalitetsprodukter, såsom ett bra spel utan DRM som förstår, är många av oss beredda att betala bra för.... 22/08 Du nämner att du vill ha hela spel när du köper. Du får ett spel gratis (f2p) och köper sedan det innehållet du vill ha. Vad är problemet? Gillar du inte spelet behöver du inte spela det. 22/08 - Man slipper månadskostnad (gäller naturligsvis bara spel som annars hade haft en, som t ex MMORPG) - Man kan testa spelet gratis innan man köper ngt, utan att piratkopiera det - Man betalar endast för det som man vill ha, vill man inte ha alla kartor,... 22/08 Och vem har bett om dessa f2p spelen? Det suger verkligen när utvecklingen går den riktning som man ser i dag. Nämn något bra med F2P. Visst jag är gammal spelare och vill ha hela spel när jag köper. Helt otroligt dåligt och super långsamt innan det hän... 22/08 Usch är så trött på kommentarer som "Pay 2 Win" etc. Det tar skill att vinna. Man ska istället tacka de som köper och använder mikrotransaktioner. Fan de som gör att du som spelar gratis kan fortsätta spela gratis... Utvecklarna gör inte spel gratis uta... 22/08 ahh!! får rysningar av RA musiken.... 22/08 Ha ha. Nä. Inte jag heller. Jag försökte göra så mycket som möjligt med så så lite som möjligt. 22/08
Skicka en rättelse