Ryktades jobba med ett nytt Wipeout till Playstation 4 innan portarna stängdes för gott.

Anrika brittiska spelhuset #Sony Liverpool (tidigare #Psygnosis) var med #Wipeout-serien en av de mest inflytelserika europeiska spelhusen under 1990-talet och något av en ikon för Playstation. Nu väljer #Sony att stänga ner studion, som funnits sedan 1984.

– Som vissa av er kanske hört har Sony valt att stänga Studio Liverpool idag. Vi har älskat att göra varje spel, varje minut och varenda en av er. Håll modet uppe och fortsätt älska Wipeout. Tack för allt, pilots. Det har varit en fantastisk resa och vi kommer sakna er. X, skriver studion på Facebook.

Ansträngningar kommer att göras för att alla som påverkas i största möjliga mån ska kunna jobba vidare på andra håll inom Sony, men vissa avsked sägs "vara nödvändiga" och "i dessa fall kommer de anställda få hjälp på alla sätt vi kan", säger en Sony-talesman.

Innan Sony Liverpool stängdes ner ryktades de jobba med två lanseringstitlar till Playstation 4 – ett nytt Wipeout samt ett Splinter Cell-liknande spel. Det är oklart om dessa projekt kommer att leva vidare, eller om de begravs tillsammans med företaget.

Skicka en rättelse