Det japanska totala kriget stannade upp ett tag på grund av en patch till Steam. Nu finns det dock en lösning för drabbade.

Alla Steam-ägare av #Total War: Shogun 2 (förutom de som äger expansionen Fall of the Samurai) drabbades av ett otäckt meddelande efter den senaste patchen till #Valves speltjänst.

Längre än laddningsskärmen kom inte de drabbade innan spelet stängdes ned. Dessutom fick snopna Total War-sugna spelare ett meddelande som löd något i stil med att de har en piratversion av Fall of the Samurai och måste köpa expansionen via Steam.

Liknande meddelanden har dykt upp i Steam-versioner av tidigare Total War-spel, men den här gången fungerade inte de vanliga lösningarna. Utvecklarna på #Creative Assembly kliade lös många hårstrån innan lösningen äntligen hittades.

Nu ska det fungera genom att ta bort filerna "AppUpdateStats.blob" och "ClientRegistry.blob" i Steam-mappen (givetvis ska tjänsten vara avstängd när detta görs) och sedan köra Steam som administratör (högerklicka och "Kör som administratör").

Är du drabbad av den buggade patchen?

Jag vill inte påstå som andra att detta inte är utav nyhetsvärde, snarare stämmer det som Bennet skrev: "..en bugg som helt plötsligt gör ett populärt spel ospelbart via Steam är en ganska stor grej. " Däremot kan man lägga vikt vid att detta sker inte... 23/08 för mig händer det att direkt efter en update så blir hela steam obrukbart för nån timme. 23/08 Ja med tanke på att spelet blev ospelbart tack vare buggen så var det en ganska viktig nyhet för alla som spelar Shogun 2. 23/08 jag förstår vad du menar men det är ingen vettig lösning. Det uppmuntrar ju bara till säkrare (=jobbigare) drm... 23/08 Är det någon annan som har community-betan? Så fort jag uppgraderade så har Steam börjat äta upp min bandbredd, har jag igång steam samtidigt som jag spelar LoL så ligger min ping på 1300 ... någon mer som har samma bekymmer? :( 23/08 Trodde först det var fel på min klient, men nu fungerade för mig direkt! :) Tack för tipset, fz! 23/08 Fast sedan kanske det finns människor som inte har en aning om det. Respektera det! 22/08 ORIGIN ÄR SÄMRE.. OCH UPLAY.. GLÖM ALDRIG DET notch twitter är min startsida 22/08 Extremt dåligt att det händer. Är ny i spelet o det är liksom inte varje dag vi kan spela ihop så detta suger verkligen. Men att jag ska sitta o fixa filer i steam prog är jag verkligen inte intresserad av! steam ClientRegistry.blob. Det kan de städa... 22/08 Allexz och Friberg: Självklart får ni tycka att det är en onödig nyhet. Men om ni inte tycker att nyheten tilltalar er personligen så behöver ni inte klicka in er från förstasidan. :) Själv ser jag mycket nyhetsvärde i att Steam gör ett så stort spel... 22/08
Skicka en rättelse