Black Isle är tillbaka redo att skapa nya storslagna rollspel. "Det känns verkligen som att gänget samlas igen", säger Interplay-chefen. Problemet är att de flesta av de tongivande utvecklarna gått vidare.

För några dagar sedan återuppstod #Black IsleFacebook, Twitter och via en nyöppnad hemsida. Företaget som ligger bakom #Fallout 2 (och delvis #originalet), Icewind Dale, #Planescape: Torment och gett ut Baldur's Gate-serien lades ner i slutet av 2003 men är nu alltså tillbaka. Eller är det?

– Det känns verkligen som att gänget samlas igen, säger #Interplay-chefen, Herve Caen, och ser framför sig att de expanderar både online och på mobila plattformar. Målet är att göra trippel-A-rollspel av Interplays varumärken.

Problemet är att "gänget" inte samlas igen, då många har gått vidare och inte är involverade i den här nystarten. Grundaren, Feargus Urquhart, bildade #Obsidian och tog många av Black Isle-utvecklarna med sig, däribland Chris Avellone, som kanske är allra mest för sitt arbete med Planescape Torment. Han säger:

– Jag har ingen aning om vad det här handlar om. Jag var inte medveten om något förutom att rättigheterna till namnet lämnades hos Interplay.

Inte heller Interplay-grundaren hade någon koll på återkomsten.

– Jag läste just att Interplay startar Black Isle igen. Hmmm… Inte tillräckligt med info för att jag ska kommentera, twittrade Brian Fargo.

Vad tror du om den här "återkomsten"?

Tack till Schmoo, anon44460, Oliveeer för detta #nyhetstips!
Aah det kanske var så det var, tackar! 27/08 Black Isle gjorde ett gäng fantastiska spel, tyvärr låter ju det här som att det bara är någon som kommer vrida ur det återstående värdet ur varumärket... 26/08 Det hette väl inte att det var "Black Isle" förrän i tvåan. Sen kanske det inte gör någon stor skillnad i praktiken att det var "Interplay" som gjorde ettan och "Black Isle" som gjorde tvåan... 26/08 Spelindustrins motsvarighet till att skapa marionettregeringar efter att man tagit över ett land med våld. 26/08 Tänkte först skriva att de då har en hel del att bevisa men sedan såg jag länken ovan om företaget Titus. Då låter det betydligt mer lovande, hoppas nu bara att det nya BiS gör mer än att bara leva på namnet. Spelet Titus the Fox är väl det mest kända... 26/08 Ja, trots att Black Isle var en av mina favoritutvecklare så kan jag inte påstå att jag har några som helst förväntningar på det här. Förhoppningsvis är det något mer än bara ren varumärkesexploatering och ett försök att scamma gamla fans på namnets goo... 26/08 Lite läsning om bröderna Caens historia. Verkar toklovande... Http://en.wikipedia.org/wiki/Titus_Software 26/08 Westwood försökte redan det, och det misslyckandet kallades Universe at War: Earth Assault. 26/08 inte samma människor 26/08 Det är för att Eilert är så dålig att han är bra.. eller nåt. Anyway, så Black isle uppstår från de döda. Men bara till namnet? Utan alla de som gjorde black isle till det hyllade spelföretaget det var? "Jo, visst ser det ut som nån jag kände, men den... 26/08
Skicka en rättelse