MLG har beslutat att diskvalificera ettan och tvåan i League of Legends vid Summer Championship, på grund av att lagen haft ett hemligt samförstånd sinsemellan. Men bevismaterialet tycks inte övertyga alla.

Vinnarlaget, Curse NA, och tvåorna i Team Dignitas har diskvalificerats från MLG:s sommarturnering i #League of Legends, då de ska ha varit i maskopi med varandra. De blir således av med titlarna och alla prispengar. I ett uttalande säger organisationen:

– MLG är ledsna att meddela att vi inte kommer kora någon vinnare eller tvåa vid vårt Summer Championship League of Legends-event. Det som inträffat strider mot både reglerna och andan i MLG:s Official Pro Circuit Conduct Rules: de tävlande får inte avsiktligen förlora en match eller konspirera för att manipulera rankingen eller brackets.

Fansen och de som såg matchen är kluvna till diskningen av lagen, några är orubbliga när de hävdar att inte något av lagen spelade läggmatcher. Lagen valde okonventionella metoder i finalens första runda ("All random", "All Mid'") men det tycks inte finnas något vattentätt bevis för fusk.

PC Gamer frågade om ovanstående metoder var vad som fällde lagen, eller om det fanns fler bevis, men på det vill MLG inte svara.

– MLG har inget att mer att tillägga än det som stod i uttalandet,

Det forna vinnarlaget har trots allt valt att be om ursäkt via Youtube.

Skicka en rättelse