Bara 200 000 sålda exemplar sedan lanseringen är inget norrmännen är nöjda med – hädanefter fokuserar de på mindre spel som är billigare att utveckla.

Med bara 200 000 sålda exemplar sedan lanseringen i juli är det svårt att betrakta onlinerollspelssatsningen #The Secret World som något annat än en flopp. Mycket riktigt innebär de skrala försäljningssiffrorna också att inte norrmännen själva är nöjda – och #Funcom kommer därför fortsättningsvis att fokusera på mindre spel som är billigare att utveckla.

Som anledningar till den svaga försäljningen nämns mixad kritik, utannonserandet av lanseringsplanerna för #Guild Wars 2 samt att #World of Warcraft: Mists of Pandaria släpps den 25 september. För att ta del av Funcoms fullständiga finansrapport beger du dig hit.

det var ju skitkul att kunna simma uppför vattenfall i aoc edit: dungeons lr instancer/raids i aoc tillhör toppskiktet i mmo världen, så jävla bra,, dock är många väldigt svåra jämfört med andra mmo`s vilket får en del att kanske ta ett steg tillbaka,... 14/09 konstigt, förstår inte att folk säger att gameplay och strids-systemet är dåligt, jag menar guild wars 2 har väldigt segt gameplay och långsamt+oprecist stridssystem, jämför man gw2 med tsw på den biten så glänser tsw faktiskt imo 14/09 Jag har spelat TSW totalt ca 7 dagar med trial och hade jag inte pre-orderat GW2 så hade jag lätt köpt det. Kul spel med annorlunda feeling och värld. Trist nyhet för jag känner mig skyldig på något skumt sätt... 29/08 Haha grattis, du vinner Internet. 29/08 Hade det gått att piratkopiera det här spelet så hade det nog haft rätt många spelare, och enligt statistiken fler köpare =) 29/08 Ja, AoC sålde bra... Men de 1.2 miljonerna vet också vad han över dig menade med "flopp". Speciellt de som gick så långt att de köpte en ny dator veckan innan release... Ni vet vilka ni är, ni skäms lite, men ni är inte ensamma. on topic: Både i AoC och... 29/08 TSW var bättre än vad jag hade väntat mig 29/08 TSW är ett grymt spel i en alldeles egen nisch. Tror snarare på att de marknadsfört det för lite därav färre såldaspel! Fler borde testa det och se vad dem har missat! För det är grymt kul kan jag lova.. Färre buggar än aoc vid launchen, som tyvärr gett... 29/08 Tänkte mera på vad du tyckte var dåligt med TSW som du skrev var dåligt, men alltid intressant att veta om AoC med. 29/08 Jag tror det enda som satt sig som "bra" från AoC är "O'LEEEEE" man vrålar när man dänger nån rejält. Därtill var spelet en buggfest, inte minst på det visuella. Folk kom snabbt på hur "gocart" funkade. Det känns sådär jätteseriöst när man gång på gång... 29/08
Skicka en rättelse