Första gången någonsin som kvinnliga idrottare är med i ett sportspel av denna typ, enligt EA Sports själva.

Kommande #NHL 13 kommer innehålla de två kvinnliga hockeyspelarna Angela Ruggiero och Hayley Wickenheiser, avslöjar #EA Sports. Det är första gången någonsin kvinnliga idrottare är med i ett sportspel av den här typen, enligt företaget själva.

Inslaget kommer sedan en 14-årig tjej bett utvecklarna om att kunna få spela som kvinna i Be a Pro-läget. Det är ännu oklart hur EA Sports ska göra med "statsen" för de kvinnliga spelarna -- de lär rimligen få väldigt låga ratings ifall de skall bedömas efter samma måttstock som herrarna.

NHL 13 släpps den 13 september till Xbox 360 och Playstation 3.

Håller och håller. Det var ju mer en publicitetsgrej. Fick ju först ett nej tack av Arboga efter tryout och skramlade sedan endast ihop 3 poäng på 21 matcher i Linden. Hon har ju även spelat längre ned i systemet i Finland utan att ha imponerat. 06/09 Jag läste att damerna faktiskt fick tacklas en gång i tiden men att alla utom kanadensiskorna åkte på så mycket stryk och skador av det att det var kvinnorna själva som förbjöd tacklingar för att kunna ha en chans. Se så enkelt det ibland kan vara 01/09 Vad har något av det du just skrev att göra med något av det någon annan skrivit innan? Troll i sin sanna bemärkelse. 31/08 Ok. Om man kommer från Afrika ska man nog ha ganska dåliga stats också. Afrikansk hockey håller ju till och med sämre nivå än damhockey. Sen borde väl rimligtvis du också ha ganska dåliga stats, för realismens skull? 31/08 Efterfrågar jag en regeländring? 31/08 Kul PR-trick, men that's it, löjligt med tomtar som Rasmus96 som försöker hävda att kvinnor är lika bra på hockey som killar (under lika förutsättningar). Under olika förutsättningar kunde de vart med i herrhockey. Men under lika förutsättningar hade... 31/08 riktigt positiv till detta, hoppas bara dom fixar in det i fifa med nästa år. 31/08 Är du seriös? Vad jag vet följer damer inom höjdhopp och fotboll samma regler som herrarna. Att damerna presterar relativt sämre än herrarna i hockey berättigar inte någon som helst regeländring. 31/08 Damishockey är just damishockey och inte ishockey. För att ge dig ett exempel... I höjdhopp är rekordet ett hopp på 2.09 i damernas gren. Att riva ut sig på 2.09 räknas som att floppa i herrarnas dito. Lite samma sak som att vårt hyllade damlandslag i... 31/08 SKulle vart kul om man fick testa NHL 13 på PC o testa på damhockey o se vad det händer när man tacklar en annan tjej. Förstår inte varför man inte får tacklas i damhockey det är ju en liten del av de roliga i sporten. Nu kommer jag inte ihåg vilken NHL... 31/08
Skicka en rättelse