Du skola inte utnyttja kryphål i spelets ekonomi lyder deras budord.

Redan efter några dagars onlinetid har den första gruppen spelare sparkats ut från #Guild Wars 2, #ArenaNet har bannlyst 3000 konton. Detta på grund av att de köpt löjligt lågt prissatta föremål från spelets handlare och sedan sålt dem vidare för en betydligt högre summa.

– Vi tar vårt community och dess integritet på största allvar och vill tydliggöra att det inte är acceptabelt att medvetet använda kryphål i spelet, skriver producenten Chris Whiteside på Reddit.

Samtidigt, och kanske ett indirekt erkännande om att kryphålet i sig är deras fel, erbjuder ArenaNet berörda spelare botgörelse. Om de tar bort alla föremål och valuta de tillskansat genom felet blir straffet sänkt till en utelåsning på blott tre dygn.

De la inte all skit på spelare öht. De erkände att det var ett fel från deras sida också och erbjöd reducering till 72-hr ban om de lovar att göra sig av med items samt pengar de tjänat på exploiten. Gör dem inte det så åker de rakt in på permaban igen.... 03/09 Bra, önskar det värsta till alla som förstör. 02/09 Låter som någon inte har några argument för att detta inte alls vore något som man bör bli bannad för då misstaget ligger hos utvecklaren och det inte alls är någon uppenbar "bugg" utan regelrätt schabbel. 02/09 Låter som någon är bitter för att ha utnyttjat en bugg och blivit bannad. /sadface 02/09 Arenanet har gjort nästan allt till soulbound nu.. Man kan inte få material för saker man köper och många items går inte ens att ge bort längre 02/09 Det är fan inte kundens fel att kassören eller prissättaren inte kan sitt jobb.. Kunden betalar glatt sina 29 öre och kassören säljer glatt sin jävla korv om dom inte är smarta och fixar problemet direkt när dom märker att en korv säljs för några ören..... 02/09 ArenaNet bannar, bannar dig så hårt... 01/09 Lol det är inte att "exploita" ekonomin, dummaste skit jag hört. 01/09 Moral på internet är inte den samma som i verkliga världen.. 01/09 Jo du har rätt där Men moralen att utnyttja felen in game försvaras hela tiden av egoister som vinner fördelar gent emot andra spelare. Tex: i ett FPS där du står just nu kan jag inte döda dig. Svar: jag vet en bugg i spelet men det ger mig rätt att anv... 01/09
Skicka en rättelse