Den omtalade Half-Life 2-modifikationen med det uttalade målet att återskapa Half-Life i Source-motorn når snart ut på marknaden, om än inte helt komplett.

Efter åtta år i utvecklingsstadiet har modifikationen Black Mesa äntligen fått ett konkret släppdatum. Det är 14 september som gäller, och Black Mesa-sajten har fått sig en snitsig nedräknare för att göra det extra glasklart. Black Mesa är en modifikation till #Half-Life 2 vars mål är att återskapa det första #Half-Life med all flärd som den något mer avancerade Source-motorn erbjuder. Detta första släpp inbegriper storyn fram till Lambda Core-segmentet, medan planeten Xens realisering får vänta något. Även BMDM (Black Mesa Death Match) får vänta på att se livets digitala ljus.

– Vi arbetar fortfarande hårt på Xen och BMDM, men istället för att du ska behöva vänta ger vi dig Black Mesa så snart det är färdigt! Vi gör vårt bästa för att den gigantiska vision detta projekt innebär ska bli verklighet, och vi är väldigt exalterade över vad framtiden bär med sig, säger community-chefen Carlos Montero på officiella forumet.

Gänget bakom hoppas att dessa första 8-10 timmar ska ge fansen en möjlighet att prova på skapelsen, och hjälpa dem i färdigställandet av fortsättningen. Om du vill tagga till ordentligt kan det vara gott att veta att utvecklargänget låter dig ladda ner officiella ljudspåret för valfri kostnad.

Vilket är ditt bästa minne från #Valves legendariska första episod med Gordon Freeman i huvudrollen?

Tack till LordDaimos, nazzat, asaho, henkile, Javas, YawN, ohem, Jimmy89, anon_9452, Eschricht, Lith, heady89, Katana, GuldlocK för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse