Svenska Doctor Entertainment slipar nu på Gear Up, där du pysslar ihop din egna lilla krigsmaskin varefter du kämpar mot andra. Se första trailern, ansök till alphan och läs om gängets tankar bakom. De vill ha din input.

Svenska #Doctor Entertainment slipar på #Gear Up, en stilren och arkadig öppenvärldspangare där du knåpar ihop ditt egna lilla monsterfordon för att tillintetgöra motståndarna. Målgruppen är tänkt att vara er som uppskattar exempelvis #World of Tanks, men gärna tonar ner realismen lite till förmån för utflippade möjligheter. Det är ok med Quad Damage och vingar på ditt fordon, så att säga.

– Kärnan och det unika i spelet är fordonsbyggandet. Du kan kombinera ihop olika delar som larvband, kanontorn, vapen, hjul, och chassin med varandra. Alla delar simuleras individuellt av fysikmotorn. Vi har även byggt mer exotiska tankdelar som spindelben, svävare och vingar för att få ökad variation. Vi har också hittat en egen grafisk stil, lyxigt och tekniskt avancerat i 3D men samtidigt väldigt avskalat och funktionellt, säger Jesper Rudberg på Doctor Entertainment till FZ.

Jesper berättar även att gänget uppmärksammade att det är lite svårt att testa ett 32-spelarspel med endast de 4 på företaget, och att Gear Up således tagit plats i Steam Greenlight.

– Det har resulterat i väldigt positiv respons från Steam-gemenskapen. På mindre än 48 timmar fick vi in över 2000 ansökningar till de publika alfatesterna, helt utan annan reklam. Det är perfekt för oss eftersom vi är väldigt fokuserade på att låta de som spelar spelet vara med att bestämma vad det skall bli för spel. Därför kommer vi även senare att släppa speleditorn där man kan bygga nya banor, spellägen och tankdelar.

Spelar Gear Up på just dina strängar är det bara att bege dig till spelets sajt och ansöka till alpha-testandet. Testet gäller Windows, men senare är även Linux- och Mac-versioner att vänta.

Skicka en rättelse