En ny jobbansökan pekar mot att Valve på riktigt kommer ta sig an hårdvarubranschen. Varför? Jo, de är trötta på att det händer för lite.

I mars ryktades det att #Valve var på väg att börja på en Steam-konsol, ett rykte som kort därefter sköts i sank. För stunden. En ny och tämligen intressant jobbansökan på företagets jobbsektion handlar om att de vill ha en industriell designer, och något som är extra värt att uppmärksamma är vissa av formuleringarna kring varför de vill anställa:

– Valve är traditionellt sett ett mjukvaruföretag. Öppna plattformar som pc och mac är viktiga för oss, eftersom de tillåter oss och våra partners att ha en robust och direkt relation med våra kunder. Vi är dock frustrerade över bristen på innovation i datorhårdvaruområdet, så vi ger oss in i matchen. Även grundläggande input, som musen och tangentbordet, har inte förändrats på något meningsfullt sätt över åren. Det finns ett rejält glapp på marknaden, och möjligheter att skapa intressanta användarupplevelser förbises.

I april snackade de även friskt om wearable computing, vilket är något som verkligen kan ligga i linje med detta tänkande.

Huruvida det kan tänkas leda till konsoler och annat tjofräs är även det en intressant frågeställning. Gabe Newell har tidigare sagt att de kommer göra vad som krävs för att erbjuda vad de definierar som tillräcklig frihet, oberoende om konsoltillverkarna vill öppna upp sina system eller inte.

Vad tror du?

De blir trötta o fixa spel och köper sig en söderhavsö och ett par harem. Det hade jag gjort iallafall. 10/09 Jag förstår att du är en Playstation 3 fanboy, det är helt ok! Men din lekstation presterar faktiskt riktigt dåligt om du jämför den med en bra PC. Skulle Uncharted släppts till pc och ha pc som ledplatform, ja då hade du haft din haka nere vid dina föt... 04/09 Ha-haa! Det där är bara något som konsollmänniskor och folk med dåliga datorer säger. I'm sorry, it's just lies... :( ;) 04/09 Metro 2033 är 1000% bättre, roligare och snyggare. Kolla på S.T.A.L.K.E.R också, dom är också snyggare en Uncharted 3. Visst Uncharted 3 var väl hyffsat snyggt men... 04/09 Högsta upplösning kommer i första hand för mig :) Men bra skrivet! +1 04/09 Jämför inte artistiska spel och mer verklighetstronga spel... Som att jämföra Minecraft mot The Witcher 2 eller liknande. Och alla borde vid det här laget veta att PC presterar långt mycket bättre än vad dagens konsoler kan och kan därmed köra bra mycke... 04/09 Orka bry sig om votes !??! Lr kan du inte sova om nätterna när du har -2 här på FZ ? : ) 04/09 och sen antar jag att vissa spel i framtiden kommer vara tvungna att använda deras hårdvara för att "de inte skulle fungera annars". Tycker mindre och mindre om valve 04/09 Sett snyggare spel. 04/09 Valve är trötta på innovationsbrist, närmar sig hårdvara. Säkert lika mycket sanning som när de kastade bajs på win8 för att lyfta fram deras linux steam lansering. 04/09
Skicka en rättelse