11 servrar ska bli tre på grund av vikande spelaraktivitet, meddelar utvecklarna.

Onlinerollspelet #Tera kommer att slå samman servrar och minska det totala server-antalet från 11 till tre. En med fokus på PvE, en annan med fokus på PvP och den tredje med fokus på rollspelande. Som anledning till den krympande världen nämns vikande spelaraktivitet.

– Vi har flertalet sätt att mäta server-aktivitet – och många av dem är under gränsen. Där vissa kanske ser detta som något negativt så ser jag annorlunda på saken. Genom att kombinera våra servrar skapar vi en mer enad community och ger spelarna en fylligare, mer levande värld där det blir enklare att hitta grupper, finna sällsynta föremål (till lägre priser) och att komma in i dungeons snabbt, säger Tera-producenten Chris Hager.

Den 18 september är det dags, läs mer här för mer information om hur du personligen påverkas. Tera har funnits ute i fyra månader. Flera stora uppdateringar är att vänta under hösten.

Sant som många säger blir för mycket med 2 spel som kostar per månad. Tråkigt då spelet var fruktansvärt snyggt och roligt. Som ett supersnyggt wow 05/09 Jag som precis börjat lira det. Ganska glest med folk men det tycker jag om, då blir stressen på levlingen mindre, man kan utforska och löpa runt utan en "flame" värld där endast end-game gäller. 05/09 Har aldrig kört P2P och kommer aldrig att göra det 05/09 Tera var bra! Men dessvärre finns det så mycket annat som också är bra. 05/09 Det ända som var bra med Tera var striderna. Allt annan var rent skräp. 05/09 Detta borde flera mmo's göra. När det är glest med folk så skräms man bort. För att man inte ser en enda kotte. För många servrar/antalet spelare. Det enda jag blev överraskad av tera var combat-systemet. Ruggit coolt! 05/09 Tera är riktigt bra faktiskt, kass questing men allt annat är fan rock solid. Jag absolut älskar att PvPa i det spelet. Jag förstår helt klart varför det är hårt att hålla kvar folk på en månadsavgift dock. GW 2 är riktigt jävla bra och det har ingen... 05/09 Tera är enligt mig ett riktigt fräscht spel där dom inte bara tänkt på grafiken utan även gameplay. Fick dock känslan av att det var ett Guild Wars 1 med en mycket vassare grafikmotor. Skulle utan tvekan setat och lirat Tera online om inte GW2 kom ut,... 05/09 synd att folk inte spelar tera det är så mkt bätre än skräp som gw2 största waste på cash på länge 05/09 "I can smell the Free to play is on a roll here..." 05/09
Skicka en rättelse