Historien och mycket av gameplayet i höstens Xcom-release är fortfarande ett dolt mysterium. "Jag har försökt hålla tillbaka spelet", säger lead-designern som hoppas överraska spelarna.

Jake Solomon, lead-designer för #Xcom: Enemy Unknown, säger att många alien-typer och mycket av spelets story ännu inte avslöjats.

– Jag har försökt att hålla saker och ting tillbaka. Mysterium var en stor del av originalet, det var på sätt och vis en del av dealen. Du fick dessa ögonblick med totalt oväntade grepp – och då pratar vi enbart om mekaniken och de sakerna du upplevde, berättar Solomon för Rock, paper, shotgun.

Också vad gäller storyn har teamet en liknade filosofi.

– Vi har faktiskt inte avslöjat något om narrativet, vi har inte pratat om den sidan hos spelet. Xcom är inget #Mass Effect men det finns absolut en historia att berätta och filmiska ögonblick. Det är faktiskt en stor del av spelet vi inte avslöjat som kommer vara helt ny för spelarna.

Xcom: Enemy Unknown släpps till pc, Playstation 3 och Xbox 360 den 12 oktober. Då får vi se om "the truth is out there".

Inte svamla så - det här är ingen ren remake, och det har de heller inte haft som mål. (Flera baser? Nope. Luftstrider? Inte vad vi har kunnat utröna. Osv.) Vad gäller storyn är det precis som Ferren säger; konceptet känner vi nog väl till - Aliens som... 10/09 Menar ju såklart utomjordingar. Vem tror du kör alla UFOn som snabbt vänder på himlen och ändrar riktning? Alla rapporter etc kan inte vara förfalskade eller alla kidnappningar av Aliens i Fallout 3 skeppet. 10/09 Tror han menar riktiga aliens? Men det är ju bara på låtsas. Whatever happened to playing a hunch, Scully? The element of surprise, random acts of unpredictability? If we fail to anticipate the unforeseen or expect the unexpected in a universe of infini... 10/09 Vad menar du nu exakt? ufo är ett begrepp på ej identifierat flygande föremål ? dom flesta blir dock identifierade till slut. är väll bara 1 - 2% som inte är identifierade. 10/09 Kul om dom gör återberättelser av riktiga UFOn som besökt oss genom åren. Finns så många bevis på att dom varigt här, inte sett något UFO själv dock men vet dom finns bland oss. 10/09 Låter bra, har själv undvikit att se mer än en preview osv för att inte få något spoila. Att upptäcka nya enheter, fiender och vapen är ju en del av spelet. Nåja, 32 dagar kvar :) 10/09 Hehe, även om jag tycker du har rätt så är det ganska grundläggande tanke på alla Sci-fi spel / filmer som existerar :) Det intressanta är inte själva huvudkonceptet, utan vad som finns i djupet av grundkonceptet. Också förbeställt, inte spelat original... 10/09 OK, på Lördag? 10/09 "Mass Effect" är ett spel som saknar storyline. 10/09 Jag tror det handlar om zombies ;) 09/09
Skicka en rättelse