Köper du extra godsaker till din fluffiga ryggsäck varefter din livhank blir ett minne blott, ja, då är även de extra godsakerna någon annans godsaker.

I överlevads-mmo:t #The War Z kan du bland annat köpa extra prylar för riktiga pengar, även om det krävs en engångskostnad för liret. Men, vad händer då i en värld där det rekommenderas att du tar hand om dig själv? Jo, dör du blir du av med din ryggsäck – och allting i den.

– Du blir av med vad du har i ryggsäcken när du dör – både i Normal- och Hardcore-lägena. Och ja, om du köpt något för riktiga pengar, så förlorar du det föremålet också. Det är ett pris du måste betala. Vi hade många diskussioner om det och i slutändan bestämde vi att det ger ett rätt bra incentiv till spelare att vara antingen extra försiktiga när de spelar, eller låta bli att spendera för mycket pengar i spelet och, istället, försöka få tag i alla prylar genom att hitta dem i spelvärlden, säger Hammerpoint Interactives Alex Josef till Cinemablend.

Vad tänker du om det? Kan du tänka dig att köpa en påse alvedon, följt av att någon sätter ett välriktat skott (eller bett) i pannan på dig och plockar på sig ditt livsnödvändiga paracetamol?

Känns lite annorlunda nu i perspektiv kanske? 21/02 Jo, det är en nödvändighet i spelet.. Men mat & vatten kommer vara det enklaste att hitta. Vilket det varit i DayZ också när jag kört det så nope, för mig är det inget övertag alls! :) 11/09 Jag önskar jag hade mer popcorn. 11/09 Man får väl ett övertag gentemot dom som måste hitta skiten eller? Är inte mat och vatten en nödvändighet i spelet? 11/09 Mycket snack om pay2win och giriga företag. Men om ingen betalar de giriga företagen utan bara förväntar sig att få allt gratis så tar det inte lång tid innan vi får sitta i vardagsrummet och spela fia med knuff igen. Inte dumt det heller å andra sidan! 11/09 Så länge det inte är riktiga pengar är det en väldigt bra sak, mera perma death i MMO skulle göra spelen bättre. Framför allt i MMORPG :) 11/09 Initiativet har ju sina för- och nackdelar. Nog förstår jag att folk kommer känna sig besvikna om de dör, men samtidigt så förespåkar detta att använda in-game money vilket gör att pay2win faktorn (som många vanligtvis brukar klaga på) minskar. Jag är... 11/09 säger bara att artikeln förklarade dedär jättebra, något som jag tydligen inte klarade av. men fuck it. varför diskutera skiten överhuvudtaget? vad man än skriver kommer man få 8 pers emot sig, Ill never fucking defend anything on the internet again.... 11/09 Hear.. hear.. Socialt handikappade snorvalpar som tar ut sin frustration i spelen för de kan inte IRL. "Jag är ett jävla emo som inte kan dela sandlåda med andra så mår inte jag bra så skall fan inte ni må bra heller.." 11/09 Hur blir spelet ett pay 2 win? Det enda du kunde köpa var lite mat, vatten, ammunition och sen var det något annat som inte utgjorde något speciellt. Du måste verkligen lära dig läsa det som står här på denna sida om detta spel, och du måste ÄVEN lära... 11/09
Skicka en rättelse