Valves starke man Gabe Newell är inte direkt ett fan av Microsofts kommande operativsystem.

För de av er som hängt med i nyhetssvängen den senaste tiden är det ingen direkt nyhet att #Valves starke man Gabe Newell inte är ett fan av #Microsofts kommande operativsystem Windows 8. Men i en färsk New York Times-intervju går han ett steg längre och förutspår att Windows 8 kommer fortsätta Microsofts nedgång.

– Vi skulle vilja säga till Microsoft att vi förstår era frustrationer kring er verksamhet. Men att försöka kopiera Apple kommer accelerera, inte stoppa upp, Microsofts fall, säger Gabe Newell.

Håller du med den gode Gaben, eller vad tycker du?

Vissa hävdar att Valve är såpass negativt inställda till Windows 8 eftersom det kommande operativsystemet inte är särskilt gynnsamt för deras Steam-tjänst.

Ja men Win7 är ju toppen, Win8 not so much :). Har testat det på en virtuell maskin och jag hatar verkligen Metro, så länge det går att stänga av skiten så kan jag tänka mig att använda Win8, om inte så kommer jag stanna kvar med 7:an. 12/09 "Fortsättningen på fallet för ms" och ändå har w7 sålts fler gången än något annat os ;) 12/09 kör alla spel på konsol så slipper jag köpa nya delar till datorn hela tiden. se så flyter mincraft bra på Macen så PCn används bara till minecraft server =).. 11/09 Ja, den stora anledningen till att jag bytt OS har ju varit hårdvarubegränsningar. Nu med win7 som är nästintill suveränt (iaf för att vara ett Windows) så er jag ingen anledning att ens titta åt åttans håll.. Jag ser inte vad ett nytt OS skulle kunna... 11/09 Ja för vem behöver mer än 4gb minne? (där inräknat BÅDE ram och grafikminne). Eller du kanske tycker XP 64 är ett alternativ? HA! Dream on. 11/09 Ingen aning, förutom lite indie-lir då och då så har jag knappt testat. Cutting edge-lir i stil med BF3 och dylikt är inte den sortens spel som intresserar mig ändå, så jag klarar mig. Hade jag varit mer intresserad av att spela de allra senaste spelen... 11/09 Windows 2000 funkade knappt att köra spel på och den var inte heller tänkt för detta. Som jag förstått det var målgruppen mindre företag som inte behövde använda sig av deras server OS. Oavsett så var det ett riktigt bra OS och kanske även det mest stab... 11/09 Som OS i en vanlig PC? Mig veterligen funkar inte deras OS i andra datorer än de som de tillverkar själva. Visst kan det kanske hända att vissa köper en Mac istället men jag tror mer på att det kommer bli till Linux de vänder sig eftersom det finns mäng... 11/09 win7 skall jag använda i minst 7 år till 11/09 GABEN!!!! 11/09
Skicka en rättelse