Två Bohemia Interactive-anställda har gripts av grekiska myndigheter efter att ha tagit bilder och filmer från militäranläggningar på ön Lemnos. De uppger att de helt enkelt samlade in information för Arma III.

#Bohemia Interactive sliter på som bara den med efterlängtade #Arma III, och för att få det så realistiskt som möjligt vill de återskapa allsköns områden i världen med god detalj. Ibland går det dock lite snett, som när två anställda på företaget igår arresterades för misstanke om spioneri på grekiska ön Lemnos efter att ha tagit bilder och filmer från militärbaser. Detta har rapporterats från grekiska nyhetssajter, och även bekräftats på officiella Bohemia-forumet. Dock vill VD:n Marek Spanel att diskussionen ska vänta tills mer information dykt upp gällande vad som verkligen inträffade.

Vad detta leder till är oklart, men Grekland är en nation som inte är sena att straffa dylika ageranden. PC Gamer påminner om att landet 2001 grep 12 brittiska planentusiaster som tog bilder på en flygshow i södra Grekland. Åtta av dem fick tre år i fängelse för spionage, och resterande fick ta smällar för medhjälp.

Hur tänker du kring det här?

För er som fortfarande inte hört något så har det nu blivit klart att dom som blev gripna var där på semester och när dom satt i bilen och filmade så körde dom förbi ett flygfält där man inte fick filma så det var inte att dom knäppte kort för att få... 23/11 Rasist, avgå! 23/11 Skulle inte förvåna mig heller ! 14/09 Vi får hoppas på det, förhoppningsvis så släpper grekerna dom när dom har gett en bra förklaring men det förvånar mig inte om dom kommer få sitta inne några år för spioneri... 14/09 "In November 2002 13 of the plane-spotters returned to Greece and succeeded in overturning thier convictions." Lite bättre källkritik tack. Pinsamt då det står på samma sida som ni länkade till. 14/09 Ja, jag har tänkt över det hela ett tag nu och jaa, det är ganska normalt ändå att dem blev arresterade eftersom att det är ganska skumt att man tar foto på en militärbas. Såå, man får väl bara hoppas att dem blir utsläppta. 12/09 tillåtet att fotografera sånt i sverige, så länge man befinner sig utanför skyddsobjektet, eller militärbasens område .. men kommer alltid ngt stubbat miffo och försöker stoppa dig iaf .. ;) 12/09 Fast jag håller med, lite korkad måste man ju vara om man ställer sig och fotar en militärbas. Skulle jag jobba på BIS och de bad mig att åka till grekland och fota en militärbas så skulle jag ju lätt säga att det vägrar jag för att det är förbjudet och... 12/09 grekland va intressant under antiken , nu är det tråkigt och grått 12/09 Bara för att de kommer från Tjeckien betyder ju inte det att dem de möjligen spionerar för måste vara Tjecker. Med din logik så måste alla spioner arbeta för sitt eget land. Det stämmer ju inte, eller hur? 12/09
Skicka en rättelse