I ett officellt uttalande från Bohemia Interactive röjs att de två glada tjeckerna tog det lugnt på ön Lemnos när deras agerande fick Grekland att se rött.

Igår rapporterade vi att två #Arma III-utvecklare på #Bohemia Interactive gripits i Grekland för misstanke om spioneri. Nu har ett officiellt uttalande från Bohemia-chefen Marek Spanel dykt upp i officiella forumet där det berättas att herrarna var på semester när händelserna ägde rum.

Klicka för mer information

We can confirm that two Bohemia Interactive employees, our colleagues and friends, were arrested during their holiday trip to Lemnos. They visited the island with the sole purpose of experiencing the island's beautiful surroundings.

Since its establishment in 1999, Bohemia Interactive has created games based only upon publicly available information. We always respect the law and we've never instructed anybody to violate the laws of any country. The same is true for Arma 3.

Currently, all our effort goes towards supporting the guys over there, as well as their friends and families affected by this difficult situation. We sincerely hope that this is an unfortunate misunderstanding of their passion as artists and creators of virtual worlds.

On behalf of the Bohemia Interactive team,

Marek Spanel uppger alltså att de var där för att enbart njuta av öns natur och vackra miljöer, och att de kommer se till att stötta sina kollegor och vänner så långt det går.

Vad tror du att detta kan leda till?

Återstår att se om de kör men samma okunnighetsursäkt som alla andra gjort de senaste åren. Som om det skulle vara en ursäkt för allsköns lagbrott. 15/09 De två arresterade kommer bli åtalade eller inte oberoende på om företaget sa att de gjorde de på order eller inte. Dock kan företaget hamna i trubbel om man säger att det var på order. Det är inte att vända ryggen åt dem på något sett. Om det är sant... 13/09 Nån som vet vad dom är arresterade för? 13/09 Det är synd att sånt här händer. Jag undrar också vilka utvecklare det är då ett flertal är ganska aktiva på forumet(inte detta :P) Jag hoppas verkligen att det kommer lösa sig. 12/09 De gör ett spel vars miljö är ett fiktivt grekland, och de väljer att åka på semester till just... grekland? Tillsammans? Måste vara svårt att släppa jobbet under såna omständigheter. Känns lite som att Bohemia ville ifrånsäga sig att de hade något att... 12/09 Du tror alltså att de valde att bli arresterade så deras spel kunde få medial uppmärksamhet..? 12/09 Trodde det var underförstått. Kanske handlar om PR också. 12/09 Två personer riskerar fängelsestraff för brott av tveksam karaktär. Bara det inte går ut över släppdatumet! Det vore ju i sanning förskräckligt. Annars är det ju lugnt. 12/09 Är medlem på ett forum med många greker på, det är ingen lätt uppgift att förutsäga vad de gör. Knasiga saker kommer och går, inte är det lätt att förutsäga vad som kommer hända med dessa två herrar heller. ;) 12/09 Bara det inte försenar spelet ännu mer... 12/09
Skicka en rättelse