Fjolårets indie-hit till pc får nytt liv via Xbox Live Arcade och Playstation Network.

Indie-äventyret #Terraria slog knock på många pc-spelare under fjolåret, med sin sköna mix av enormt speldjup och lättillgänglig 2D-grafik. Nu avslöjas att titeln är på gång för Xbox Live Arcade- och Playstation Network-släpp någon gång tidigt nästa år.

– Jag kan inte förklara hur glad jag är över att Terraria äntligen kommer till Xbox 360 och Playstation 3! Att se det ha kommit så här långt är en chock, särskilt efter dess ödmjuka början. Det har alltid varit min dröm att så många människor som möjligt ska känna till och tycka om Terraria så mycket som jag gjort, och det här är ännu ett stort steg i den riktningen!, säger ursprungliga skaparen Andrew Spinks, som dock inte är inblandad i denna konvertering.

Har du spelat Terraria till Windows, och är det i sådana fall något du vill rekommendera till konsolspelarna?

Rent av ett fantastiskt, underbart spel. Ett av mina absoluta favoritspel och då är jag inte mycket för plattformsspel. 13/09 Japp, verkar som Tiy som är big boss hos Starbound-teamet (http://playstarbound.com/team/) var ena halvan av Terraria-teamet (http://www.terraria.org/about.html). Menar du extramaterialet ? 13/09 Kan absolut rekommendera det här spelet till de som inte kört det. Spelet kallas ofta för Metroidvania vilket det utan tvekan är. Roligast får man nog om man kör med andra men själv har jag lagt ner en hel del tid helt solo, väldigt vanebildande spel.... 13/09 Alltid lite skönt med PS3/360 exklusiva titlar! :lol: 13/09 Verkar inte så förutom att deras grafiker var med och skapade den grafiska delen (vilket kan förklara att spelet inte så lite påminner om Terraria). 12/09 Inte samma utvecklare? 12/09 Ärligt talat är jag inte 100% på att det är samma, har fått för mig det men det kan ju bara vara för att det är så likt. Oavsett så borde det likväll vara intressant! 12/09 Ahh, kommer ihåg att jag såg den där videon med vattnet. Trodde att det var från en annan utvecklare som ville göra något liknande men kul att höra att det är samma utvecklare och hoppas att dom lyckas skapa något som är minst lika roligt som Terraria... 12/09 Rekommenderas definitivt, sedan hur det ska gå till att spela med kontroll undrar jag allt bra mycket, då det är mycket muspekande hit och dit. Dom må inte uppdatera Terraria mer som nämnts, men däremot så gör dom ett nytt liknande och vad som verkar... 12/09 Ahh det var synd, kommer ihåg när jag kollade upp deras hemsida förrut och det verkade som dom höll på med mycket tillägg för spelet. 12/09
Skicka en rättelse