När, var och hur Nintendos nästa konsol släpps i Europa vet vi efter klockan 16:00 idag.

Medan vi väntar på detaljerna för Wii U-lanseringen i västvärlden, som med största sannolikhet avslöjas klockan 16:00 då #Nintendo håller presskonferens, kan vi kika på de japanska uppgifterna som dök upp imorse. Det blev officiellt att konsolen släpps den 8 december och då i två varianter, en basmodell och en premiumdito.

Den enkla, som ska säljas för 26 250 Yen (rak valutaomvandling ger drygt 2300 kronor), är vit och då ingår en Wii U-pad, 8GB hårddisk samt hdmi-kabel. Premiummodellen är istället svart och för 500 kronor mer får du laddningsdocka för kontrollen och ställning för konsolen samt 32GB diskutrymme. Alla tillbehör du köpt till din Wii, såsom balance board, kommer att fungera med Wii U och skulle du vilja köpa den nya pro-gamepaden får du betala omkring 500 kronor.

När Wii släpptes i slutet av 2006 skiljde det endast sex dagar mellan lanseringen i hemlandet Japan och de europeiska butikerna. Dock var det en enorm brist på konsoler de första månaderna så även om det blir samma upplägg med Wii U kan vi nog se ett par besvikna kids på julaftonsmorgonen.

Skicka en rättelse