Efter många år av arbete är äntligen den massiva modifikationen släppt – gratis för alla och glöm inte att delge oss dina åsikter!

För sisådär åtta år sedan påbörjades arbetet med Black Mesa Source – en #Half-Life 2-modifikation med syfte att återskapa hela #Half-Life. Nu är det efter en hel del om och men ute fritt för nedladdning av vem som helst. Black Mesa Source låter dig alltså återigen ta dig an rollen som Gordon Freeman i äventyret som verkligen satte #Valve på spelutvecklarkartan.

För att ladda ner behöver du antingen följa någon av länkarna på officiella releasesajten, alternativt via officiella torrenten. Du behöver även Steam, och när du installerat Black Mesa kommer Steam automatiskt installera Source SDK 2007 vilket innehåller de andra filer som behövs för att driva spelet.

Så, snabba på att prova på och börja diskutera – vad tycker du om Black Mesa?

Om du orkar läsa när det stått skrivit om detta lir tidigare så hade du fått veta att dom släpper inte hela på en gång utan släpper resten senare. 21/09 Klarade just modden på Hard. Riktigt jävla roligt var det att få spela igenom Black Mesa-incidenten i uppdaterad form. :) Några få saker drev mig till vansinne dock, som att fiendesoldater kan träffa dig med varje skott från MP5:an 30 meter bort medan... 21/09 Det här kan inte vara hela spelet väl? det var ett konstigt slut i alla fall 20/09 Nej, HL3 får inte bli en uppföljare till ettan. Det hade ju varit skit för oss som gillar tvåan och vill ha ett avslut på det! det sker saker i slutet av ep2 som gör att man vill ha en uppföljare! ettan slutar trots allt med att man blir satt i stasis... 18/09 Hrm, att det skall behöva gå så här långt... HL1s slutspel är tveksamt, konstigt och borgar inte för den uppföljaren jag ville ha. Det tyckte jag inte då jag spelade det för knappt 14 år sedan, då var det lite häftigt att hoppa runt i rymden och så. Och... 18/09 Varningar har getts samt inlägg raderats. Bara för att ni inte håller med en viss person i dess åsikter betyder inte att denne är ett troll eller en idiot. Angrip åsikterna istället för personen bakom. Håller ett extra öga på tråden från och med nu. 18/09 Jag förstår vad han menar. Det är väl lite som med star wars. de kanske inte visste om det skulle gå bra för spelet eller inte. När de sen skulle göra en uppföljare så fick de fixa mer story. Det betyder inte att de inte hade en idé om vad som skulle... 18/09 Kan inte hålla med dig där, eftersom dom planerade hl2 inte så långt efter att hl1 kommit. Typ ett år efter bara, då har dom ju redan bestämt hur det ska bli, så kom inte och säg annat innan du vet något. 18/09 Historien är en efterkonstruktion - som hade kunnat vara lite vad som. 17/09 Kände mig lite spoilad nu för jag har inte kört så långt, eftersom tjejen min var hos mig och ska ta och lira igenom det nu. Men jag får skylla mig själv men detta verkar riktigt nice :D 17/09
Skicka en rättelse