Återigen är det Kickstarter-tajm. Denna gång är det veteranerna på Obsidian som skapar spel i Baldur's Gates, Icewind Dales och Planescape: Torments andor.

Tänder du till när du tänker på spel som #Baldur's Gate, #Planescape: Torment och #Icewind Dale? Då bör du lyssna noga. Rollspelsveteranerna på #Obsidian Entertainment har nämligen dragit igång en kickstarter för #Project Eternity som ämnar gå framåt genom att blicka tillbaka på det som en gång var riktigt, riktigt bra. Om gänget får in sina 1,1 miljoner dollar kommer de skapa en upplevelse där de tar inspiration från hjältens viktiga roll, minnesvärda kamrater och upptäckandet de kopplar till Baldur's Gate, de intensiva striderna från Icewind Die ihopmixat med de vuxna och emotionella teman som går att finna i Planescape: Torment.

I skrivande stund har de nästan nått en miljon dollar, och vi skulle bli oerhört förvånade om de inte når sitt grundmål inom kort. Anledningen till att de söker sig till Kickstarter är att det varit närmast omöjligt för dem att finansiera sina drömmar om en återgång till de klassiska rötterna i genren. De skapar alltså en helt ny rollspelsvärld för ändamålet, och ju mer pengar de får in, desto mer tid och möjlighet får de att utveckla nämnda värld.

Är det här någonting för dig?

http://www.kickstarter.com/projects/obsidian/project-eternity/widget/video.html

Tack till forzo, Domitianus, Valpnos, LePig, Fezes, Zanosuke för detta #nyhetstips!
Ja FO:NV var ett riktigt bra spel men ack så buggigt. Jag har aldrig lyckats klara av det spelet pga att savefilerna korruptar efter ett tag vilket får spelet att krasha när som helst. Blir så förbannad att de inte har lyckats lösa det problemet i motor... 19/09 DS3 var rätt kass men inte NWN2 eller FO-NV, men smaken är som baken antar jag :) 18/09 NWN2 Fallout New Vegas Dungeon Siege 3 Alla dessa var ena riktiga besvikelser och New Vegas var en buggfest som aldrig borde sett dagens ljus. 18/09 Vilka skitspel syftar du på? 17/09 Gillade Obsidian eller *Host* "Black Isle", tyvärr började de göra skitspel då Obsidian startades. Alla kreativa gick väl någon annanstans. 17/09 De har sagt att vilket format spelet skall ha, att det är ett rpg av deras defintion klassiskt sådant, det har sagt att det skall ha en ny egenskapad värld. Mycket mera än så har de inte sagt, det borde ha tagit sig tid att göra like consept bilder, kan... 17/09 Men det finns det ju. Vad vill du själv uppnå? 17/09 Ja och vart vill du komma med det? Jag frågade dig hur du kan säga att det är ett bra projekt när det inte finns någon infromation om spelet. I vilket du sedan frågade varför jag tyckte att projektet var dåligt, vilket jag svarade genom "däremot har jag... 17/09 Fast din åsikt är inte det som ifrågasatts här, det är du som ifrågasatt min. 17/09 Har aldrig påstått att det är någon annat än en åsikt heller. Sedan fortfarande är min åsikt att det inte finns nog med fakta, sedan får du ha din åsikt och göra vad du vill med dina pengar. 17/09
Skicka en rättelse