Kan du inte vänta? Då har du tur – betan är igång när du läser detta.

En aning överraskande meddelar #NCsoft att deras fram till nu Windows-exklusiva #Guild Wars 2 är på väg till Mac. Mer överraskande berättar de att en betaversion finns att testa redan nu.

Betaversionen för Mac rullar alltså i detta nu, och för att få vara med krävs att du har en cd-nyckel till spelet. Det får du genom att köpa ett Windows-exemplar av titeln, och med en nyckel i din ägo kan du spela både Windows- och Mac-upplagorna.

Båda spelversionerna körs på samma servrar och framöver kommer båda uppdateras samtidigt. Tekniken bakom drivs av #Transgamings så kallade Cider-teknologi, vilket enligt pressreleasen gör samtidiga uppdateringar möjligt. Den färdiga Mac-upplagan av Guild Wars 2 kommer släppas när Arenanet fått in tillräckligt med information om hur den flyter och eventuellt fräscha till den med en eller annan patch.

För att sätta äppeldoft på Tyria rekommenderas att du som sämst har nedanstående hårdvara i din Mac. Spelet kan fungera med sämre hårdvara, men garantier lämnas inte.

  • Mac OS X 10.7 (Lion) eller nyare

  • Intel Core i5 eller bättre

  • 4 GB internminne

  • Geforce 320M / ATI Radeon HD 6630M / Intel HD 3000

  • 25 GB lagringsutrymme

Skicka en rättelse