CastleMiner Z! Titeln har spräckt alla rekord för Xbox 360:ns indiespelstjänst Xbox Live Indie Games.

Xbox Live Indie Games är #Microsofts satsning på att låta utvecklare nyttja XNA-utvecklarkitet för att utveckla mindre titlar till Xbox 360 och därefter släppa till gemene man. Tjänsten har fått ta en hel del kritik, exempelvis för att det inte är helt rätt att navigera tjänsten vilket gör det svårt för utvecklare att få gehör för sina idéer. Första titeln att nå miljonen, samt snabbast säljande titeln någonsin, är den kooperativa överlevnadsupplevelsen #CastleMiner Z, enligt ett pressutskick från utvecklaren #DigitalDNA Games.

Spana in lite gameplay nedan, och ja, det "liknar" ett visst annat spel en hel del. Fast med automatvapen.

Tio månader tog det förresten för titeln att spräcka miljonen, och det har sålt bäst av alla titlar under den perioden, hela tiden. Priset ligger på 80 Microsoft-poäng, vilket blir lite under 10 spänn, och än lägre om du fått en bra deal på poängen. Läs mer om titeln på Xbox Marketplace.

Med all rätt, ett bevis om något på att man lyckats är när folk tar inspiration från ens verk. 19/09 En kopia är väl ändå att ta i? Jag läste någon artikel om det där, eller om det var Notchs egna inlägg på hans blogg. Och det är ju knappast så att han har "kopierat" eller "stulit" någon annans ide. ALLS. 19/09 Det är klart att Notch inte bryr sig. Sådana här spel är typ reklam för Minecraft. Jag tycker dock det är lite trist att detta är spelet som är först nå en miljon bland XBLIG, fast sen är där också så jävla mycket skit därinne... 19/09 Jaha de var inte minecraft? hahahah tog mig fan en bra stund innan jag fattat att det inte var en mod till minecraft XD Såg kul ut iaf :) 19/09 Notch är inte så omogen att han måste stämma för minsta lilla grej som alla dessa andra företag. 18/09 Notch har sagt att han blir snarare smickrad än förbannad över såna här saker. 18/09 Zenimax stämmer över ett namn...Mojang låter bli att stämma det här fast det stort sätt ser kopierat ut...Zenimax, ni borde skämmas 18/09 Det han menar är nog att Minecraft släpptes for real senare än CastleMiner. Egentligen så kan man inte säga att något är släppt om det är i alpha/beta.. Day Z kom före War Z? samma sak där, inget av spelen är släppta, men vi vet att War Z var i Alpha... 18/09 Dags att kolla upp fakta innan du yttrar dig grabben, Mc kom före detta. 18/09 Minecraft was released as an alpha on May 17, 2009 CastleMiner is a 2011 video game 18/09
Skicka en rättelse