Biowares två grundare meddelar att de slutar – båda lämnar spelbranschen, kanske för gott.

#Bioware-grundarna Ray Muzyka och Greg Zeschuk meddelar att de slutar på företaget de skapade tillsammans 1995. Bioware blev tidigt känt för sina storslagna rollspel med titlar som #Baldur's Gate och dess uppföljare, #Star Wars: Knights of the Old Republic, #Neverwinter Nights och #Mass Effect. Båda lämnar spelbranschen helt och hållet – Ray Muzyka för att jobba med socialt entreprenörskap och Greg Zeschuk för att jobba med en webbaserad tv-show där han intervjuar ölbryggare och pratar om goda ölsorter.

Här läser du Ray Muzykas avskedsbrev till företaget och fansen.
Här läser du Greg Zeschuks avskedsbrev till företaget och fansen.

Biowares general manager Aaryn Flynn har skrivit ett längre tackbrev, där han förklarar att Bioware förberetts för det här avskedet och att rollspelsfabriken fortfarande har mycket på gång – men att förlusten av de ursprungliga grundarna så klart kommer efterlämna en stor saknad.

Tack till Thomas, anon18948 för detta #nyhetstips!
Ja de verkar inte gå tillbaka till det medicinska. Inte för att de behöver. De har nog pengar så de klarar sig. 19/09 Tack för alla minnen - hoppas det inte markerar en fortsatt nedgång för Bioware (i mina ögon). 19/09 rest in pieces bw 19/09 Korrektion: Anders Borg ser ut som Ray Muzyka. Trist att de slutar, men de har ju faktiskt hållit på rätt många år nu så man kan ju inte klandra dem för att vilja prova på någonting annat. Synd bara på BioWare som märke, känns inte som att det är samma... 19/09 Tråkigt att höra, dom fick väl nog efter att EA har lyckats förstöra hela BioWare för dom...riktigt tragiskt 19/09 Kan vara EA, kan mycket väl vara EA. Kan också vara att dom är trötta på gaming och att dom vill göra något annat efter alla dessa år. Svenska PCGamer hade en artikel om Bioware i förr förra numret där Bioware berättar om hur allt startade, intressant... 19/09 Social entreprenörskap lät riktigt spännande. Intervjua ölbryggare på nätet lät väl sisådär men ska bli kul att se hur den showen utvecklas. Blir alltid imponerad av människor som sadlar om och testar nya gränser. 19/09 Såg en speljournalist som skrev på Twitter att det inte var så förvånande att det kom nu. Det är fem år sedan EA köpte BioWare och just den tidslängden var ganska standard när det gällde kontrakt enligt han. 19/09 BioWare stavas det ju! 19/09 I det ena brevet nämns massa saker! Retake Omega kommer innan årets slut. Casey Hudson och teamet jobbar på ett nytt projekt inom ME unverisumet. Han jobbar också med BioWare för att skapa ett helt nytt IP och universum. 19/09
Skicka en rättelse