Game Freak är rädda att förlora den klassiska Pokémon-känslan om de inte fortsätter göra spelen i 2D.

#Pokémon Black & White 2 får inte 3D-grafik, eftersom utvecklarna #Game Freak är rädda att förlora den klassiska Pokémon-känslan om de överger sina sprite-beklädda 2D-figurer.

– Det finns definitivt bra aspekter med både 3D och 2D. Till exempel om du ser på Pokémon på omslaget så kan du se hur coolt det ser ut som en 2D-illustration och även i spelen. För Pokémon-karaktärerna, en av anledningarna till att vi använder sprites – åtminstone just nu – är därför att vi gillar en mer humoristisk typ av utseende i animationsstil, det är den visuella stilen vi eftersträvar i Pokémon-spelen. Om vi skulle kunna ta den stil vi har nu och översätta det till 3D utan några problem så är det definitivt något vi skulle vilja testa, säger Pokémon Black & White 2-producenten Junichi Masuda.

– Men det handlar inte enbart om det visuella utseendet, heller. Känslan och kontrollen över karaktärerna är också väldigt viktig för oss. Det finns absolut en särskild känsla man får av att kontrollera de här 2D-karaktärerna. Det vore kanske annorlunda om vi bytte till 3D.

I oktober lanseras Pokémon Black & White 2 till DS – inte 3DS. Håller du med utvecklarna om att den konservativa serien ska fortsätta med 2D-grafiken, eller tror du att en förändring vore gynnsam?

Skicka en rättelse