Mass Effect-chefen och hans team kommer utveckla ett nytt ip. Samtidigt väntar ännu ett Mass Effect och i slutet av 2013 Dragon Age 3. Bioware lovar att framtiden för Bioware är ljus, trots grundarnas tack och adjö.

Igår avslöjade vi att grundarna Ray Muzyka och Greg Zeschuk lämnar #Bioware. Efter det sorgliga beskedet var det många som ställde sig frågan: "Vad händer nu med Bioware?"

En tung och anrik port slår igen men Bioware var inte sena med att lugna spelarna och avslöjade en rad planer – det kanske allra mest intressanta var ett helt nytt ip från Casey Hudson, övergripande producent för Mass Effect-serien, och hans team.

– Casey och de andra anförarna i hans grupp sätter ihop sin vision för ett helt nytt spel i ett fiktivt universum, skapat från grunden med ny spelteknologi, skriver Aaryn Flynn, general manager för Bioware Edmonton och Montreal.

Låter det inte som något för nästa generation?

Närmast i framtiden ligger dock #Mass Effect 3-dlc för såväl kampanjen som multiplayer. Men efter detta väntar ett helt nytt Mass Effect (!). Hudson och flera andra team diskuterar just nu vilken riktning det projektet ska ta.

Och så har vi det nyligen avslöjade #Dragon Age 3: Inquisition som väntas i slutet av nästa år.

Flynn bedyrar att grundarnas avsked har varit noga förberett.

– Jag vet att det här kanske oroar en del av er men ledarna på Bioware har haft ett tag för eftertanke – att tänka på spelen, fansen och att teamen skulle gå vidare utan de två killarna som startade det här företaget 1995. Men vi, inkluderat Ray och Greg, tror att studion är redo för att ge sig i kast med en helt ny era med spel.

Skicka en rättelse