De senaste ryktena om Gordon Freeman hävdar att han verkar i en öppen värld med rollspelsinslag.

Det fortsätter att koka vilt i rykteskitteln kring #Half-Life 3, och de senaste uppgifterna förvandlar grytan till rena vulkanen. En anonym källa (vad annars?) nära #Valve säger att Half-Life 3 blir ett open world-spel. Även om Half-Life 3 blir nog så actionladdat som föregångarna kryddas Gordon Freemans fortsatta kamp av rpg-inslag, med inslag från spel som #Skyrim.

Valve ska ursprungligen ha planerat att göra Half-Life 3 i samma stil som föregångarna, det vill säga stängda banor med bestämda mål. Men under ett lätt kaotiskt utvecklingsarbete visade sig det linjära upplägget fungera illa, varpå man styrde in Gordon i en öppnare värld med inspiration av rollspel. Och Half-Life 3 blir just Half-Life 3, inte #Half-Life 2: Episode Three.

Arbetet med Half-Life 3 sägs ha pågått ett tag, men än återstår en hel del arbete. Uppgifterna publiceras hos franskspråkiga Le Journal du Gamer och de spekulerar i premiär "efter 2013".

Alla uppgifter är (förstås) obekräftade och du rekommenderas att ha en nypa salt tillgänglig innan du korkar upp champagnen. Men med tanke på att Valve arbetar på en egen spelrelaterad hårdvarulösning, som kommer betatestas inom ett år, kan man kanske spekulera kring att Half-Life 3 har något med den att göra. Få spelkaraktärer torde vara bättre lämpade att sälja en ny konsol till den breda massan än herr Freeman.

Tänker inte citera längre, blir lite onödigt långt inlägg >< Jag tycker inte att de lagar Half Life, det är ett jäkligt kompetent spel, men allt kan förbättras och jag tycker bara att det skulle vara intressant för dem att testa. Jag stöder inte att spe... 27/09 Varför laga något som är bra och funkar? Utveckla visst ok men på ett sätt som spelarna vill. Inte något som räkne nissarna tror ska ge pengar. Ska det vara så svårt att fråga spelarna vad /hur de vill ha nästa spel i serien? DE är ju ändå de presumtiva... 26/09 Way to go att krossa nåns egna åsikter, way to go god lad. Allt ska vara som det alltid ha varit, förändring=avföring, right get it, ska bli så jag med då. 26/09 Uppenbart att du inte förstår vad som gör ett bra spel med spelarnas hjälp. Men har insett att fattar du inte av inläggen här så fattar du nog aldrig nåja ditt bekymmer . Du är inte värd mer av min tid då enkla rader som : Det är kvaliteten på spelarna... 25/09 Det handlar inte om att göra det mainstream eller nåt, jag menar bara att som JAG har uppfattat det och som många andra också har uppfattat det (de jag har pratat med, kan ju inte uttala mig om alla de du har pratat med eller vad du själv anser) så är... 25/09 Spelade nyss igenom black mesa och det var helt underbart! Varvat HL1 3-4ggr men det är alltid lika grymt.. just take my Money valve 25/09 Vad var det vi inte förstod menar du? 23/09 En nypa salt? Jag tar ett helt jävla saltkar. http://i48.tinypic.com/2vrzltt.jpg 23/09 Lär er att läsa INNAN ni kommenterar... :) 22/09 Exakt. Spel är inte realistiska för fem öre. 22/09
Skicka en rättelse