En free-to-play-modell kan bli verklighet för multiplayer i Starcraft II. Blizzard erkänner att de undersöker möjligheterna.

#Blizzard undersöker sätt att integrera en free-to-play-modell i deras strategispel och esports-älskling #Starcraft II, vad gäller titelns multiplayer.

Under Valencia Esports Congress-panel berättar lead designer Dustin Browder:

– Vi undersöker free-to-play som en möjlighet för multiplayer.

Men han erkänner att det är en logistisk utmaning att hitta sätt att tjäna pengar.

– Vi vet inte hur det skulle gå till. Samtidigt som det kanske skulle vara kul för mig att spela mot någon med halva styrkan tillgänglig, skulle det inte vara en särskilt trevlig upplevelse för dem.

Starcraft II är ganska unik på esports-scenen. Både #League of Legends och #Dota 2 är free-to-play. Ett steg i den riktningen skulle vara logiskt för Blizzard. Men å andra sidan har de händerna fulla med #Heart of the Swarm och #Legacy of the Void under de kommande åren. Återstår att se vad som händer när väl trilogin är komplett.

Vad tror du om free-to-play för Starcraft II:s multiplayer?

Finns en anledning till att Blizzards spel är dem mesta spelade i världen, ge sjutton i F2P.. 23/09 Sc2 var inget annat än en blek kopia av sc1, vem bryr sig om det blir f2p.. 23/09 Har väl aldrig påstått att dessa människor inte är värda att spela. Men F2P där man köper saker är då inte gratist. Vad som oroar mig är att F2P spelen tenderar att bli billiga kopior av "de riktiga " spelen vilket gör att vi får sämre kvalitet på komma... 23/09 Främsta målgruppen för SC2 lär inte direkt vara U-länder, så runt $40 är fickpengar.. har man inte råd med den summan så är man antagligen för ung för att spela SC2 ändå. Det här "alla skall med" tjafset är verkligen otroligt tröttsamt; spel är inte en... 22/09 Ja, det är en urbota dum idé att ge möjligheten till så många dom möjligt att kunna spela deras spel och betala för saker som inte påverkar spelet negativt. Dom snåla jävlarna borde inte få spela sc2! Allt inom C&C har varit crap efter första Red Alert,... 22/09 SCII är ju f2p. 22/09 Det får absolut inte vara något som ger den andre spelaren övertag på något som helst vis. Men som någon skrev. Skin som bara spelaren själv kan se går bra. 22/09 Ja, äntligen. TACK Blizzard... de verkar lyssna på fansen. :) 22/09 "Som en möjlighet" jomenvisst, så länge detta pay2win-läge ligger utanför det "riktiga" spelet så kan det väl gå.. 22/09 Du är ju helt ignorant gällande det jag skrev, jag menar att det även skulle gynna esport-scenen, med en f2p-modell, alltså skulle det även gynna oss som har betalat för spelet. Sen är det ju bara en bonus att folk som inte har råd annars kan spela spel... 22/09
Skicka en rättelse