Grafikkortsjätten hävdar att framtiden är lika med att spela i molnet.

Nvidias Geforce Grid Cloud Gamings general manager (puh!) Phil Eisler tror att den kommande konsolgenerationen blir den sista. Därefter kommer det dominerande bli cloud-gaming. Problemen med molnbaserat spelande är snart historia, hävdar han.

– I takt med att tiden går så ser jag att vad som är bra med att spela i molnet är att det kommer bli bättre varje år. En av orsakerna till att vi investerar i det är att vi ser att, visst, det finns en del problem idag men de går alla att lösa och alla rör sig åt rätt håll. Bredbandsbredden vidgas. Kostnaden för serverrum går ner. Vi får ner latensen. Upplevelsen kommer att bli bättre för varje år, ända till den punkt där jag tror att det blir det dominerande sättet att spela.

Eisler menar att när företag som #Sony ställer sig bakom teknologin kommer det göra så att potentialen bara växer.

– Uppenbarligen tror Sony på det så pass mycket att de investerar 380 miljoner dollar i teknologin (genom att köpa Gaikai). Och det var lika med att ställa sig bakom de som är för cloud-gaming. Alla som är inblandande i konsolbranschen är uppenbarligen på väg att se potentialen i att streama spel till tv:n.

Jo, men då ska det vägas in att när du köper en PC så äger du den. Du bestämmer själv över den, ingen kan banna dig, du blir inte lidande när internet är nere på samma sätt. I mina ögon kommer en sak alltid vara mer värdefullt än en tjänst. Jag vet hur... 02/10 Dessutom är det ju så att programmerarna blivit väldigt bortskämda med allt snabbare hårdvara. De behöver inte optimera sin kod längre på samma sätt som för 10 år sedan. Vi har så mycket overhead ofta (speciellt på PC) att vi inte märker hur uselt skriv... 02/10 Låter mest som att vederbörande Nvidia-person försöker spänna musklerna lite. Eller i alla fall göra folk medvetna om att de garderat sig inför framtiden. Sen är det väl värt att nämna att det är ganska långt in i framtiden han talar om. Det är inte säk... 28/09 För många herrans år sedan snackade dom om att elbilen skulle ta över osv. Jag tankar fortfarande bensin, och när den är slut blire förmodligen gas eller etanol. Sånna här grejjer tar i regel jävla mycket längre tid än vad dom tror. 24/09 Ett argument som många tycks ha missat: Idag köper du en konsol eller PC för 5000 / 15000 kr och använder den hur mycket då? 4 eller 6 timmar om dagen max kanske. Tänk dig att den används 24 timmar om dagen och 6 eller 4 pers delar på kostnaden istället... 24/09 Nope, vissa spel har online krav om spelet inte är licensierat på ditt konto, typ om en din xbox pajar och du köper ny, då krävs det att vissa spel har kontakt online, men när man väl överfört licensen på sina nedladdade spel då kan man köra dom utan... 24/09 Det finns två saker som driver hårdvaru och Internetutvecklingen: 1. Porr driver bandbreddsutbyggnad. Det är ett faktum. Porr är den ensklijt största tjänsten på Internet. 2. Hårdvara (för hemmabruk) drivs av spel. Now, om spelutvecklarna säger "Nu skal... 24/09 S k Thin clients. Det var Pyttemjuk som sabbade det. Det finns fortfarande som lösning men det blev inte det genomslag som det borde blivit. En stor del av det var för att den tunna klienten i ursprunget inte ens hade en hårddisk. Allt sparades på serve... 24/09 Har inte de flesta spel idag online-krav, oavsett om man har skiva i eller inte? 24/09 alla har inte samma tur som du. 24/09
Skicka en rättelse