Nvidias Geforce Grid Cloud Gamings general manager (puh!) Phil Eisler tror att den kommande konsolgenerationen blir den sista. Därefter kommer det dominerande bli cloud-gaming. Problemen med molnbaserat spelande är snart historia, hävdar han.

– I takt med att tiden går så ser jag att vad som är bra med att spela i molnet är att det kommer bli bättre varje år. En av orsakerna till att vi investerar i det är att vi ser att, visst, det finns en del problem idag men de går alla att lösa och alla rör sig åt rätt håll. Bredbandsbredden vidgas. Kostnaden för serverrum går ner. Vi får ner latensen. Upplevelsen kommer att bli bättre för varje år, ända till den punkt där jag tror att det blir det dominerande sättet att spela.

Eisler menar att när företag som #Sony ställer sig bakom teknologin kommer det göra så att potentialen bara växer.

– Uppenbarligen tror Sony på det så pass mycket att de investerar 380 miljoner dollar i teknologin (genom att köpa Gaikai). Och det var lika med att ställa sig bakom de som är för cloud-gaming. Alla som är inblandande i konsolbranschen är uppenbarligen på väg att se potentialen i att streama spel till tv:n.