Pc-folket ombeds mota alien-hotet i grind nu, konsolspelarna hakar på om ett par veckor.

1994 års #UFO: Enemy Unknown är något av ett unikt spel. Åratal före sin tid och en av ytterst få titlar som fortfarande är bra 18 år efter releasen. Så beskrev @Poncho förutsättningarna för uppföljaren #Xcom: Enemy Unknown i vår förhandstitt tidigare i dag. Och även om oddsen för att lyckas göra något liknande är gigantiskt höga avrundar han förhandstitten i hoppets tecken.

I dag kan du själv provspela #Firaxis försök att leva upp till stategiklassikern. På Steam finns en demoversion för Windows att hämta, innehållande två tutorial-uppdrag från spelets singleplayer-del. Demoversioner kommer släppas också till Xbox 360 och PS3 vad det lider. När är inte sagt än, men vi håller tummarna för att det blir innan spelets premiär den 12 oktober.

Vad är det för fel med kontrollerna? Lira med tangentbordet istället för att klicka på allting, 1 för vapen 1 osv. Det enda jag inte gillade var att ikonerna var alldeles för stora och det vore nice om varenda soldat hade sin egna färg. Allt var bara... 26/09 Det här är inget RTS, du har hur mycket tid på dig som helst varje runda så det är bara att ta det lugnt. Det är alltså inte alls viktigt hur bra du är på RTS. 26/09 Men, spelet kändes kul, synd bara att ännu en produkt som får lida av konsolportning. Menyer och styrning är helt värdelös, hoppas på bättring till spelet släpps... 25/09 Kommer inte in i spelet, min Steam klient vägrar.. :/ 25/09 Jag gjorde detsamma. FAN vad bra det var. Ni som klagar på konsollskada, ni borde spela ett spel som verkligen är konsollskadat. Detta är turnbased, med både mus och tangentbord. Jag hade inga problem att styra enkelt iaf. 25/09 Tankade ner, spelade igenom det en gång, nickade gillande och tog sedan bort demot omedelbart... man ska inte småäta innan den riktiga festmåltiden börjar. Något dumt är det dock att det släpps samtidigt som Dishonered, samt att det fram till släpp inte... 25/09 Vill så gärna att det här ska bli bra... Men min instinkt gällande remakes säger mig att det blir en seg konsolportning till PC. Tänker på remakefloppar tex som Jagged Alliance och syndicate wars. Men, Demot är på nedladdning, jag hoppas vinna över mina... 25/09 Köp på green man gaming istället. Myyyyycket billigare eftersom det ändå är ett Steamworks spel så spelar det ingen roll var du köper det - alla vägar leder till Steam. Med lite trolleri betalade jag $27.5 för min preorder av X:Com, i runda slängar 182:... 25/09 Misstänker att du har nån form av joystick/gamepad ansluten. I mitt fall så berodde det på min Thrustmaster Flightstick som ställer till det i vissa spel. Så fort jag pluggade ur den så fungerade spelet fint. Hoppas detta är till någon hjälp 25/09 Lite besviken tyvärr. Har redan förbokat spelet men hade hoppats på mer. Att kontrollerna är så pass osmidiga trots det anpassats till PC är lite oförlåtligt. Sen vet jag inte om jag gillar det här systemet med 2AP och overwatch samt att t.ex. rocket... 25/09
Skicka en rättelse