En konsumenträttsgrupp i Tyskland anser att det nya användaravtalet för Steam är dåligt för konsumenter. Valve har fram till den 10 oktober att svara – sedan ska gruppen dra dem inför rätta.

För ett par månader sedan ändrade #Valve användaravtalet för Steam. Bland annat ska det inte gå att dra spelföretaget inför rätta i en grupprättegång.

Den tyska konsumenträttsgruppen Verbraucherzentrale Bundesverband har nu reagerat och menar att användarvillkoren ger stora nackdelar för konsumenter. Gruppen har krävt att få svar på sina frågor kring det nya avtalet innan den 10 oktober, annars kommer de att dra Valve inför rätta.

De vill också att Valves nya avtal ska möta kraven till det beslut som EU-domstolen tog om att begagnade digitala spel ska kunna säljas vidare av spelaren.

Om ärendet kommer att tas vidare till domstol eller ej får vi alltså veta om två veckor.

Och dessutom betalar dom dina rättegångskostnader! ^^ 30/09 Precis, om jag vill stämma dem så är det fortfarande ok. 29/09 Nu är det faktiskt så att det inte handlar om att ställa Valve inför rättegång eller inte. Det handlar specifikt om grupp-rättegång (Class action i USA). Detta gäller även åt båda håll, d.v.s. Valve avsäger sig rätten att delta i grupp-åtal mot sina kun... 28/09 Ja så är det kanske, borde nog kolla upp det där så att man vet om man råkar handla från något företag som ser svenskt ut men som ligger utomlands. Kollade omdömen på pixmania på prisjakt o gnället var värre än vanligt, verkar ju katastrofalt dåliga. 27/09 Om de hade sålt saker i en affär ja, men bedriver de verkligen handel i sverige eller är det så att du kommer åt affären ifrån Sverige? Ta pixmania t.ex. som ALLTID dyker upp på prisjakt, handlar du ifrån dem då går du under fransk köplag vilket i 99%... 26/09 Med risk för att jag gör bort mig då jag inte är säker, men Valve måste väl i första hand lyda svenska lagar i Sverige då dom bedriver försäljning här? Tänker då på alla spel som dom säljer som kräver deras tjänst. Knappast så att dom kan hänvisa till... 26/09 snällla ingen mer Euroooooo, 26/09 CD Keys är en jävla gråzon när det gäller spel. Du kan köpa Starcraft och spela det singleplayer vilket inte är några problem, tror faktiskt att det fungerar multiplayer också så länge som personen du köpt det av inte har sparat det och spelar samtidigt... 26/09 Finns en anledning till att jag koper, om jag kan, via gamersgate och/eller gog, istallet for steam. Det ar skrammande vilken dominans steam har och den hegemoni kring Valve och steam som verkar rada. 26/09 Jo men det är precis det jag menar, om jag köper ett begagnat Starcraft så går väll inte det att aktivera, vilket torde vara samma princip när det kommer till Steam och deras spel? Förbjuda är ganska extremt men blir det inte ett förbud i sig när man... 25/09
Skicka en rättelse