Det har spekulerats både fram och tillbaka om vilket spel det var som #Blizzard skulle tillkännage under under nattens evenemang i Korea. I slutändan blev det dock förhandsfavoriten #StarCraft II, vilket i efterhand känns logiskt med tanke på var tillkännagivandet skedde - Korea är trots allt #Starcrafts starkaste fäste.

De tre raserna från originalet - Terran, Protoss och Zerg - kommer att finnas med även i #StarCraft II, men med många nyheter och förbättrad balansering som gör det än mer passande för tävlingar. Det kommer även att utnyttja en ny grafikmotor som ska föra den visuella stilen i Starcraft till tre dimensioner.

<center><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Starcraft_II__PC_/Zerglings_overrun_Terran_base2.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Starcraft_II__PC_/Protoss_Mothership_unleashes_its_Planetcracker_ability.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Starcraft_II__PC_/Battlecruisers_fire_cannons_against_Protoss_Phoenix_usin.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img></center>

- Med StarCraft II kommer vi kunna göra allt vi ville med orginalspelet StarCraft och mer, säger Mike Morhaime, grundare av Blizzard. Vi förstår att förväntningarna är höga på grund av spelets långvariga popularitet, men tänker möta dessa förväntningar och leverera en engagerande, actionladdad och tävlingsinriktad upplevelse som StarCraft-spelare och strategispelare världen över kommer att uppskatta.

Fler bilder från spelet