Analytiker med miniräknaren i högsta hugg pekar på att nysläppta Mists of Pandaria sålt långt mindre än väntat.

Ekonomiska sifferexcersiser ska alltid tas med en nya salt, särskilt innan den första koppen kaffe sjunkigt in, men analytiker på investeringsbanken Lazard Capital Markets pekar på att nysläppta #World of Warcraft-expansionen #Mists of Pandaria bara har sålts i 600-700 000 exemplar sedan lanseringen.

I jämförelse med 2010 års #Cataclysm, som sålde hela 3,3 miljoner exemplar bara första dygnet, måste det vara en besvikelse. Den andra expansionen blev det snabbaste säljande pc-spelet genom tiderna, innan en viss #helvetesresa släpptes och sålde 4,7 miljoner på 24 timmar. Siffrorna för Mists of Pandaria är bara kalkyler och inkluderar inte den digitala försäljningen men det lär ändå inte komma upp i samma nivåer. Historiskt sett har också varje expansion sålt bättre än sin föregåengare, en trend Mists of Pandaria verkar bryta.

Prenumerationerna för World of Warcraft har också dalat sedan toppen på hela tolv miljoner i samband med Cataclysm-släppet. Idag är antalet personer med en aktiv månadsbetalning nere i dryga 9 miljoner, en fortsatt imponerande siffra men det går inte att förneka att #Activision Blizzard har 360 miljoner mindre i omsättning idag än för två år sedan. Per månad.

FZ:s recension av World of Warcraft: Mists of Pandaria läser du på måndag.

Om du hade läst på lite om lore så har Pandor funnits i deras värld sen Warcraft 3: The Frozen throne. Så det är inget nytt att dom drar in pandor som slåss. 03/10 Hmm, är det något du, som jag, föreslår, eller är det något du säger åt mig att göra? Återigen, tack för att du diciplinerar mig med dina värdefulla uppmaningar, kjaaaam på're! 02/10 Ta du och gå ut i solen lite istället. Och sluta tala om för folk vad dom får eller inte får tycka om saker och ting. 02/10 Tack för din input, eller åsikt, ifall du inte trivs med ordet "input". Inlägg kanske också är ett fungerande ordval. Känns lite grann som att skapa en debatt om huruvida någonting övergår från att vara en upprepning till tjat. Jag ska nu gå in i mig... 01/10 Jag ser inget gnäll, bara åsikter... 01/10 Tack för svar! Första gången jag läser något på ämnet. Tycker ändå att de borde separera på de som betalar fulla EU/USA-priset med de som sitter i Internet Game Rooms, ie de som betalar per timmar. Främst för att det blir skev bild när nytt sub-mmo släp... 01/10 GW2 FTW. wow var kul typ första 50lvls..sedan la ja ner skiten. 29/09 Du skrev 2 poster på raken, och jag kanske förvirrade mig när jag dumt nog citerade dig i den sista. Låt mig försöka förtydliga. Nu ska vi se här, jo, jag tror jag ser gnäll. Nu gjorde inte Blizzard klasser utav varken Murlocs eller Brokens, och jag våg... 29/09 Jag blir hellre jagad av vargar... 29/09 Hej jag har spelat wow innan gillade det och hatade det. Det jag tycker att det borde vara förbjudet att ta betalt som de gör. Du skall betala varje månad men du kan bara göra vissa saker i veckan. Wow är ut daterat då det kommer till spelmekanik animer... 29/09
Skicka en rättelse