Kritiken mot nya Splinter Cell har inte varit nådig. Men en av männen bakom spelet menar att Sam Fishers sjunde äventyr har fler sidor än de explosiva och blodiga.

Sedan #Splinter Cell: Blacklist avtäcktes under sommarens E3 har kritiken varit hård. "För mycket action, för lite stealth och ett steg i fel riktning. Var är den riktiga Sam Fisher?" Ungefär så kan man sammanfatta domen från många fans. Men kritiken är orättvis. Åtminstone om vi ska tro spelets regissör, David Footman.

– Alla kan ha en ogenomtänkt reaktion på en litet smakprov ur spelet och inte alls vara medveten om hur hela upplevelsen blir. Vi måste verkligen ha tålamod när vi presenterar spelet bit för bit.

Den explosiva och våldsamma E3-visningen var till för att skapa en reaktion.

– Det vi visade var explosivt, riktigt våldsamt. Det är sådant som brukar demonstreras men när vi tids nog visar olika sidor av spel kommer ni se mycket variation och mycket mer av det som hardcore-fansen vill ha.

Han fortsätter.

– Om det får dig att känna obehag, kanske det var poängen. Jag visste att vi var på väg att skapa någonting gripande och intressant när reaktionerna blev sådana här. Men sanningen är att det här verkligen händer. Det är sanningen. Vi vet alla att sådana här saker händer över hela världen.

Footman tror också att snacket kommer tystna när spelarna väl får en demo som låter de känna på vilket slags spel Blacklist verkligen är. Kan spelet verkligen bli vad fansen vill ha? I vår släpps det till pc, Playstation 3 och Xbox 360.

Skicka en rättelse