Dedikerade servrar som sköts enbart av utvecklarna medicin mot onlinefusket.

#Black Ops 2 gör livet som onlinefuskare lite svårare. Det är andemeningen i ett blogginlägg som berättar hur multiplayer kommer fungera i Windows-versionen av nästa Call of Duty.

Ett nytt antifusksystem har tagits fram och tillsammans med #Valves gamla antifusksystem VAC, bättre rapporteringsmöjligheter och ett team som jagar fuskare på heltid och livstidsavstängning för den som torskar ska livet som falskspelare bli betydligt obekvämare.

[video=12538]

Zombiekrig blir en förhoppningsvis fuskfri upplevelse för pc-spelarna.

Det kommer finnas både matchmaking-funktionalitet och dedikerade servrar tillgängliga. Men serverfilerna kommer inte släppas publikt, utan de sköts uteslutande av utvecklarna. Orsaken uppges vara att det ger dem bättre möjlighet att hindra hackning och fusk. Det kommer inte gå att hyra servrar, och mod-verktyg får också strykas från önskelistan. Att mod-verktygen inte släpps förklaras med höga tekniska krav och licensavtal.

Black Ops 2 släpps den 13 november. Det är den nionde delen i den "ordinarie" Call of Duty-serien, som inleddes med det magnifika #Call of Duty nådens år 2003. Vi kände på multiplayer förra månaden, och vi lägger upp en fullmatad Black Ops 2-recension dagarna innan premiären.

Det gjorde jag. 02/10 Ja låt utvecklarna ta hand om antifusket, det har ju funkat så bra förr! Ännu mera bullshit, låt folk ha egna servrar samt modtools så kan communityn sköta sig själva. Men det är dagens nya spel, utvecklarna ska kontrollera precis allt vilket bara blir... 02/10 Men du undvek att svara på min fråga. 02/10 "pc-fuskare ska stoppas" de har man aldrig hört förut 01/10 Beror på hur man ser det, Bo1 hade inga riktiga modverktyg, inte heller publika serverfiler. Sedan handlar det lite om vad de gjort med motorn och spelet också, inte nog med att de gamla cod (1,2) nästan var "kompetetiva" out-of-the-box men motorn var... 01/10 BO1 funkade hur bra som helst att spela klanspel i. Egna servrar och modverktyg så man kunde skräddarsy allt enligt tycke och behov. MW3 blev dock en totalomvändning till det mycket värre och BO2 verkar gå samma öde till mötes. 01/10 Klanspel förstördes efter cod4, den som tycker mw2,mw3,bo1,bo2 etc erbjuder några som helst "seriösa" möjligheter till klanspel har då fan inte upplevt riktigt klanspel. Fan vad man saknar den goa tiden med esport i Mohaa,cod1,2,bf1942,cs etc skillbaser... 01/10 På vilket sätt, om jag får fråga? Custom och private match finns ju, där kan man ställa in exakt vilka regler man vill. 01/10 Såg fram emot Black Ops 2, så förstör de åter igen klanspelandet totalt. Förstår det inte.. :( Inget köp för mig eller någon av mina vänner, fy fan. 01/10 Nej det är fel. Nyheten handlar om PC-versionen och där är det ingen listen server, det är dedikerade servrar. Konsollerna däremot är en annan femma... 01/10
Skicka en rättelse