Den nylanserade hemsidan för spelstreamingtjänsten Gaikai visar upp Playstation-exklusiva bekanta.

I somras stod det klart att #Sony köpt upp spelstreamingföretaget #Gaikai för den nätta summan av 380 miljoner dollar. Det drog såklart genast igång spekulationer kring hur tjänsten kommer att fungera i framtiden, om pc fortfarande kommer att vara en aktuell plattform och hur blir med en eventuell integrering med Playstation.

En nylanserad hemsida sätter ytterligare sprätt på diskussionerna för vilka ser vi inte glimta till i bakgrunden om inte ett gäng Playstation-bekanta karaktärer? Såväl Sackboy, Kratos och Nathan Drake spär på spekulationerna och det finns såklart flera tänktbara scenarion.

Vågar Sony göra dessa exklusiva varumärken tillgängliga utanför Playstation-sfären, direkt på pc eller genom partners som Samsung där tjänsten testats direkt på tv-apparater. Kommer Gaikai att vara Playstation 4:s länk till de tidigare generationerna, det vore en intressant lösning på bakåtkompabilitet. En handfull frågor och svar på Gaikias hemsida gör oss inte klokare eller vad säger du om detta diffusa svar:

– Tyvärr kan vi inte dela med oss av några detaljer i dagsläget. Vad vi däremot kan säga är att vi är riktigt exalterade inför hur framtiden ser ut för Sony, för oss och för gamingfans överallt.

Vad tror du?

Hoppas att detta är starten mot en plattfor för alla spel. Det blir så mycket bättre om det bara finns en plattform för alla spel. För då slipper vi plattforms strul. Tekniken för detta utvecklas hela tiden så om spel bolagen jobbar för oss gamers så... 11/10 Faktiskt inte, även om OnLive funkar helt okej både när det gäller fördröjning och grafik så slår det inte att köra spelet från ens egna hårdvara. Spel jag verkligen gillar kommer jag fortfarande utan tvekan att köpa och spela så optimalt det bara går... 11/10 Tror inte en sekund på att Sony skulle släppa sina spel utanför sina Playstation produkter. Mest troligt känns ju att de skaffade Gaikai för att kunna använda det som det redan används på PC. Alltså leverera demos snabbt och smidigt utan nerladdning.... 11/10 Känns väldigt dumt för Sony om tjänsten blev tillgänglig till PC. Jag tror nog att tjänsten endast kommer fungera på Sonyprodukter. 11/10 Om man inte behöver ha en egen PS3 så ser man ju direkt en fördel på att man inte behöver spendera 2000+ på en PS3a för att köra t.ex. god of war 11/10 Hehu, det roliga är att folk tror att man spelar konsoll-spel på PC, men spelet är ju inte naturligt kodat och körs på PCn ifråga. Vilket gör det hela fortfarande ointressant. Det vore som om du kopplade din konsoll till en PC-skärm. Såvida man inte gör... 11/10 Mest troligt är nog att spelstreaming blir någon form av premiumtjänst på PS4, med PS2/PS3-klassiker i utbudet. Sony är nog ganska sugna att få folk att betala per månad på samma vis som Xbox Live Gold. 11/10 Om så är fallet borde det ju vara en ganska tydlig indikation på att Sony förutspår konsolernas död och streamingens era (utöver faktumet att de köpte tjänsten naturligtvis). Konsolexklusiva spel är ju en av de främsta anledningarna till att folk väljer... 11/10 Eftersom det är sony borde det verkligen inte vara nåt problem! :P 11/10 Så länge man kan streama och de i sin tur kan ta emot data som kommer från ens PS3/PS4 ser jag inga som helst problem med det. Så ja det borde funka hur bra som helst om stöd finns för det. Edit: Har inte själv använt denna tjänst men läst en del om den... 11/10
Skicka en rättelse