Riot Games kan slå sig för bröstet med att deras moba-spel är det mest spelade, mätt i antalet timmar per månad.

Medan många väntar på att #Dota 2 ska släppas röner det nu snart tre år gamla #League of Legends nya framgångar. Spelet har enligt färsk statistik över en miljard spelade timmar per månad, fördelade på 32 miljoner aktiva spelare - siffor som får #Riot Games att slå sig för bröstet och utbrista "League of Legends är det mest lirade spelet!".

En snitsig infographic informerar oss också om att 12 miljoner spelare är aktiva dagligen, vilket tål att jämföras med #Modern Warfare 3:s 3,3 miljoner. Den senasre siffran når nästan moba-spelet upp till i samtida spelare, blott 300 000 kort.

Då borde väl vi alla gå tillbaka till broodwar igen. För det finns inget spel idag som är lika svårt och har lika hög skillcap som bw och således skulle man kunna påstå att inget annat än just bw är ett esport-spel om man följer ditt resonemang. 14/10 Du flydde den andra tråden när bevisen låg framför näsan på dig, om det är någon som cyklar här så är det du som cyklar ifrån trådar. 13/10 LoL's spectatormode är fantastiskt. De behöver fortfarande fixa replays dock. Men det kommer väl. Lyssnade på en interview nyss med Brandon Beck aka Ryze som sa att de designade allt för att hålla max 20k concurrent spelare, vilket var vad de trodde de... 13/10 LOL:s turneringar är bättre än många andra idag. Ett spel kan aldrig bli 100 % jämt.. kommer alltid att finnas för och nackdelar. Hade alla haft tillgång till alla hjältar direkt hade alla spelare generellt varit sämre eftersom man måste lära sig och... 13/10 Lol är Lätt det bästa esportsgejmet ever tillsammans med SC2. Har lirat en vecka drygt och är fast:) 35 millioner användare kan inte ha fel LOL är fantastiskt. För er som inte vet vad LOL är för spel så kan man sammanfatta det likt Diablo-PVP. Inga jämf... 12/10 var nog det dummaste svar jag någonsin läst FuzioN . Bara det faktum att du prisar dig själv är ju bara sorgligt x). suck... 12/10 Ja, valve har en annan filosofi när det gäller att tjäna pengar och vad som gör ett bra spel. Vad gäller Riot så verkar de vara ganska aktiva med communityn och försöker rätta till så gott de kan och fortsätta förbättra sitt spel. Inför deras turnering... 12/10 De som gnäller om en "concede" knapp är de LoL och HoN noobs som ger upp om det går dåligt i början. Vet inte hur många games jag kört där man fått smisk ett bra tag och sen på något vänster lyckas vända med hjälp utav en teamfight. Sådana matcher är... 12/10 Det enda jag får här är flashbacks från när jag var ung och alla som spelade hockey i fyran påstod att alla som spelar innebandy är misslyckade hockey spelare 12/10 lol är fortfarande inget esportspel, man tävlar i det det fyller dom kriterierna för esportspel,men ingen skillcap i spelet vilket ej fyller det som ett esportspel, det är ett skitbra spel och jag säger inte vad folk ska tycka om att spela eller inte.... 12/10
Skicka en rättelse