Dör en kamrat är han begraven för alltid hälsar skaparen Brian Fargo.

Brian Fargo och hans studio #Inxile Entertainemnt gjorde som bekant succé på Kickstarter med uppföljaren till 80-talsklassikern #Wasteland och planerna för tvåan är utlovat hårdkokta. När VG247 fick en pratstund med honom snackade de blant annat om döden (i spelet) och råkar du tabba dig till den grad att en kompanjon biter i gräset kommer han att ligga där till han själv är mull.

– Vi kommer självklart att ha permanent död i spelet. Om du tar ett dåligt beslut vilket resulterar i att en gruppmedlem dör kommer de inte tillbaka. Vi är inställda på at skapa en gammaldags rollspelsupplevelse och vi ämnar att göra det så hårdkokt som möjligt.

Spelet är såklart turordningsbaserat men Fargo hoppas kunna göra striderna något rappare än de traditionellt är i den typen av spel.

– Ett exempel på "fett" vi försöker trimma bort är tiden du behöver vänta medan det är fiendens omgång. Om det är flera fienders tur före din kommer de att röra sig och attackera simultant.

Första skymten från Wasteland 2

[video=12382]

Permadöd....ett så vackert ord. Smaka på det....Perma...och....Död... Ahhh 16/10 Sant sant...trams helt enkelt. 16/10 Ankh: Hela tummen upp/ner-systemet borde skrotas då folk uppenbarligen inte klarar av att uppföra sig moget och sakligt här. Så det är inte lönt att förklara sig då kioskmongon tummar ner andra utan egentlig grund. 16/10 Vänta nu lite...du är...konsolspelare? Edit: Till herrn som gav mig minus för jag frågade om Blackholesun är konsolspelare: Jag är inte ute efter Konsol Vs Pc trams - men om om han inte spelar pc så förstår jag inte varför han argumenterar så intensivt... 15/10 Och här tror man att du var en "hardc0re gamer". Wastleands pixelgrafik får ju spelaren att använda sin fantasi för att visualisera en stor del av spelet och borde således höja spelkänslan flera snäpp väl? Och en annan positiv outcome vore väl att fler... 15/10 Hade de gjort Wastelands 2 till ett fps hade jag inte stött det. Svar nej. Och vad det gäller din andra fråga så skiljer jag på gameplay och grafik. Gå nu och "trolla" någon annan. 15/10 Let me rephrase: "...om Fargo och grabbarna istället för att göra ett isometriskt CRPG skulle gjort W2 till ett FPS med rollspelsinslag" Men du ville ju ha spelet "så likt originalet som möjligt" till den grad att det tydligen vore haram att ha en on/of... 15/10 http://wasteland.inxile-entertainment.com/forum/viewforum.php?f=3 Förövrigt har ni haft chans att säga ert om spelet ifall ni valt att stöda kickstarter. Svårare än så är det inte ;) 15/10 För det första finns ju redan Fallout 3 (men det antar jag att du är medveten om) - grafiken har aldrig varit det viktigaste i ett rollspel (enligt mig) och jag hade köpt en uppföljare till det brillianta Wastelands även om den haft samma grafik som ori... 15/10 Jag skulle förstå om Fargo o grabbarna hade fått för sig att göra ett Fallout 3 av spelet. Det är bara lite bisarrt att en 100% frivillig valmöjlighet skulle göra att du skulle stämpla spelet som "mainstream". Är då inte Fargo världens sellout för att... 15/10
Skicka en rättelse