Snart är det dags för alla helgons blodigheter, och inte minst i spelens värld. Vi listar de firanden du behöver känna till!

Nästa onsdag går alla riktigt badass-andar bärsärk i och med Halloween – Alla Helgons afton. Det är inte bara ute i den kalla icke-digitala världen som kusligheterna uppmärksammas, utan även spelens värld är fylld av möjligheter. Vi har tidigare rapporterat om en del av dem, men för att du ska slippa klicka allt för mycket i onödan följer här en lista med de stora firandena, men om vi missat något bör du omedelbart tipsa i diskussionstråden. Booo!

Fira Halloween i #Guild Wars 2

För en och en halv månad sedan släpptes ett av de bästa onlinerollspelen som finns. Vår recensent var lycksalig, och #ArenaNet har inte glömt sina högtidsrötter. Den galne kungen återvänder, och Kryta fylls med dynamiska händelser, möjligheter till unika presenter och mer därtill. Om det är något för dig kan du antingen läsa vår introduktionsnyhet alternativt besöka den officiella Halloween-sajten. Firandet har som sagt påbörjats, och avslutas 31 oktober.

Fira Halloween i #The Secret World

Den konspirationstyngda onlineupplevelsen blir inte mindre smakfull i och med det pågående Halloween-firandet. Ta del av nya uppdrag, konfrontera nya bossar, delta i ett världsomspännande krig och anförskaffa unika och kanske något läskiga prylar. Finn mer info från vår nyhet, eller varför inte ta dig till officiella sajten. Lek på till och med första november.

[video=12717]

Fira Halloween i #Killing Floor

Ah! Watch out! Hillbilly-mutanter invaderar #Tripwire Interactives dystopiska värld och du ges möjlighet att panga på med nya vapen, samla nya achievements, låsa upp nya karaktärer och mer därtill. Vill du veta mer om allt som är nytt finner du vår nyhet här. Firandet är redan påbörjat, och pågår till sjätte november.

Fira Halloween i #Team Fortress 2

Ganska nyligen släpptes den stora Man vs Machine-uppdateringen, vilket låter dig och dina vänner kämpa mot mängder av elaka robotar. Spännande nog är det i och med Halloween dags för Scream Fortress-uppdateringen vilket byter ut robotarna mot z-z-z-z-zombies! Buah! Firandet pågår faktiskt ända tills 8 november, och du finner smidigt mer information via vår nyhet alternativt via officiella sajten.

Fira Halloween i #Minecraft

Extremt modulära supersuccén från #Mojang Specifications var även under betan skrämmande på vissa sätt. Minns du hur det var första gången du provade på spelet, hade lite svårt att veta vad som hände varefter det blev natt... Ssssssssss! Nu har version 1.4 dykt upp, eller rättare sagt "A Pretty Scary Update" som bjuder på häxor, nya hantverksmöjligheter, fiender och mer därtill. Det är bara att uppdatera spelet, antingen via launchern eller manuellt och tagga till. Vill du ha snabb och konkret information rekommenderas denna trevliga tillika officiella infographic.

Woosh! Det var fyra mastiga möjligheter, men det är trots allt inte allt som händer. Vi har även fått in information om lite mindre firanden. Exempelvis har #Ghost Recon Online i och med senaste uppdateringen temporärt fått ut ett specialpack med sex coola Halloween-vapen för antingen ingame eller riktiga slantar.

Om du diggar #Minecraft till Xbox 360 har du möjlighet att få tillgång till 55 olika kostymer i samband med högtiden, där pengarna för de 160 MS-poäng paketet kostar helt och hållet går till välgörenhet. Läs vidare borta på Play XBLA.

Är du sugen på att skaffa fler spel har Indie Royale ett Halloween-pack med #Sam & Max: The Devil's Playhouse, #Home, #Pathologic, #MacGuffin’s Curse och #EvilQuest där du egentligen betalar vad du känner för det. Trick or treat liksom.

Vi är medvetna om att vi säkerligen inte täckt allt som går att täcka på denna jord (även om jorden är relativt liten), så om du noterat något mer spännande så tveka inte att nämna i diskussionstråden.

Härmed önskar vi på FZ dig och alla de du känner en förträffligt förskräcklig högtid fylld med vad du nu tycker är trevligt att göra. Du har väl förresten inte missat Spooky'um 2012, där ni glatt diskuterar vilka spel och upplevelser som tvingar in er i vuxenblöjsträsket. Nyhetsbilden är även tagen därifrån, finurligt skissad av FZ:iten Simon Karlsson.

Skicka en rättelse