Robert Avery står för produktionen som inspireras av Inglorious Basterds och Captain America.

Filmatiseringar av spel och serier går inte sällan lite sisådär. Näst ut är Castle Wolfenstein, under regi av Roger Avary, i formen av en action slash äventyrsfilm som finner inspiration i Inglorious Basterds och Captain Amerika. Filmen kretsar kring en ung amerikansk kapten och en brittisk specialagent under ett hemligt uppdrag till Castle Wolfenstein där de bråkar med Hitlers nya hemliga vapen och nedkämpar Himmlers SS Paranormala Division.

– Filmen inbegriper ett klassiskt anfall på det onda gänget, som är nazister, mer utifrån Inglorious Basterds än det riktiga andra världskriget. Det är även en smått futuristiskt retro-värld lika skoj som den i Captain America, som nyligen återintroducerades till världen på ett mycket framgångsrikt manér, säger producenten Samuel Hadida i pressrapporten.

Det var dock på grund av Avarys gamerrötter som det hela blev av.

– Jag har alltid trott att Wolfenstein, förändrat och breddat till större målgrupper inte familjära med spelen skulle bli en storslagen cinematisk upplevelse. Det var därför jag introducerade det för Samuel som köpte rättigheterna, och jag skulle inte kunna vara gladare av att vi nu tar oss an det här äventyret, säger Avary.

Skicka en rättelse