Free-to-play-strategiliret är tänkt att testas i större skala och betan ska pågå längre än någonsin tidigare för varumärket med start under första halvan av nästa år.

#Bioware Victory slipar stenhårt på free-to-play-liret #Command & Conquer (2013), då de bland annat vill gå tillbaka till rötterna och bädda för esport. Nu meddelar spelets community-nisse Eric Krause i officiella bloggen att en beta är tänkt att dra igång under första halvan av nästa år – och är tänkt att få varumärkets längsta betaperiod. Vidare meddelas att de inte tänker bombardera spelarna med marknadsföringsskräp utan istället tänker låta spelet tala för sig självt.

Vidare gör Krause någonting oväntat, han namedroppar faktiskt #Command & Conquer 4 som ett bottennapp, "på en nivå långt under förväntningarna och standarderna många av oss haft för C&C-spelen". Målet är att få till en rolig, engagerande och högkvalitativ upplevelse som delvis går tillbaka till rötterna, delvis försöker sig på något eget. Han kopplar det till hur #Command & Conquer: Generals blev en sådan hit, även om det inte riktigt följde mallen från de tidigare spelen i serien.

Tycker battleforge var rena dyngan, såg intressant ut tills att jag installerade och spelade en stund. Det togs bort då rätt snabbt. 06/11 Troligtvis inte, Bioware är deras guldgris tillsammans med svanen DICE. Dem låter spelstudiorna sköta sitt. Personligen är jag faktiskt rätt så glad över att vi ett proper MMORTS liknande spel. Tycker om Battleforge och End of Nations skarpt, så varför... 06/11 Ja, detta låter väl bra. Men man glömmer lätt att det i slutändan är EA som rycker i spakarna, och då hamnar de monetära intresserna alltid först. 06/11 Det här är väl knappast Generals 2? Från början var väl tanken så, men blev därefter free2play och borde kanske heta C&C F2p eller nåt som ärligt visar mer vad det är för spel. Att nu då endast kalla det för Command & Conquer är ju helt fel då det spele... 06/11 Nod är underbara att spela, likaså när man lirade renegade på internet. Lirade alltid nod, skönare vapen och allt. 06/11 Att erkänna C&C 4 som botten spel är en bra start. Så man undrar om de kan göra ett bra spel igen. Men ett MP lockar inte mig egentligen då skirmich med alla fria kommunity modade banor är det som är roligast. F2P lockar inte alls då "betalningen" komme... 06/11 Aka ge det en chans som allt annat. Kommer inte direkt kosta mig något lol 06/11 Aka ge det en chans som allt annat. Kommer inte direkt kosta mig något lol 06/11 Hur tänker de återfinna gamla Generals-känslan, eller Tiberian Sun känslan, jo, genom att göra nånting helt annat... 06/11 Det känns som om detta spel kommer att floppa sönder! Vart är känslan? Vart är den riktiga fokusen? Spenderade väldigt mycket tid på Generals 1! Jag kan redan nu se det framför mig: C & C Premium, DLC, mikrotransaktioner och allt det där tyvärr. 06/11
Skicka en rättelse