Sports Interactive har inga planer på att ta steget över till konsol med sin superkomplexa fotbollssimulation.

#Sports Interactive har inga planer på att föra över #Football Manager 2013 eller framtida delar i serien till konsol. Trots att det nya och mer lättillgängliga Classic-läget kanske skulle vara tänkbart för soffspelare så anser utvecklarna att serien enbart hör hemma på pc och bärbart.

– När vi pitchade Football Manager Classic för konsolerna som vår återkomst till konsoler så gjorde vi faktiskt en hel del efterforskningar, Sega tvingade oss i praktiken att göra en stor Harris Poll med 9000 människor runtom Europa. Och jag är väldigt tacksam över det, för den feedback vi fick var att, ja, Football Manager Classic är en jättebra idé, men släpp det helst inte till konsol, säger Sports Interactive-chefen Miles Jacobson.

– Folk som spelar våra spel tenderar att göra det när deras partner gör något annat eller medan deras barn tittar på tv. De vill inte ta över teven med det: de vill spela det på deras laptop. Så vi har inga planer på att komma tillbaka till konsolerna. Vi håller oss till datorer och bärbara format.

Uppgifterna kommer från en väldigt läsvärd intervju som publicerats på brittiska Eurogamer. Annat matnyttigt som framkom var bland annat följande:

[list][*]Football Manager Classic kommer inte släppas som fristående titel i framtiden
[*]FMC var från början tänkt som en konsolversion av Football Manager
[*]Ett nytt bärbart Football Manager kommer till Ios och Android innan jul
[*]Ett nytt Football Manager till PSP släpps om några veckor, funkar på Vita[/info]

Skicka en rättelse